Direcția Silvică înverzește Mehedințiul: 50.000 de puieți de stejar și salcâm vor fi plantați pe o suprafață-record, de 100 de hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1.000 de hectare din Pădurea Ersig au fost înstrăinate
1.000 de hectare din Pădurea Ersig au fost înstrăinate

Direcția Silvică Mehedinți a început o campanie prin care va împăduri zona Cotoroaia-Voloiac. Arealul urmează să devină cel mai mare perimetru plantat din județ, cu o suprafață de circa 100 de hectare și peste 50.000 de puieți de stejar și salcâm.

„Vremea favorabilă ne-a permis să declanșăm operațiunea de împădurire. Am așteptat ca puieții să iasă din starea de vegetație, iar, în urmă cu 10 zile, am început plantarea. Este vorba despre o suprafață de 100 de hectare de teren în arealul Cotoroaia-Voloiac, acesta fiind cel mai mare perimetru din județul Mehedinți”, ne-a spus Ion Megan, directorul Direcției Silvice Mehedinți.

Cei 50.000 de puieți provin din pepinierele Direcției Silvice și vor ajuta la completarea cadrului natural din centrul și estul județului.

„Se efectuează lucrări curente și completări. Prin acțiunea noastră efectuăm o integrare a plantațiilor deja existente, iar plantarea se aliniază cerințelor eco-biologice”, mai spune directorul Ion Megan.

Împăduririle împiedică alunecările de teren de la Corcova
Oxigenarea arealului și fixarea solului sunt printre obiectivele campaniei derulate de Direcția Silvică Mehedinți.

De zone împădurite cu puieți de salcâm mai beneficiază și ocoalele silvice din Șimian, Vânju Mare și Corcova.

„Aceste împăduriri sunt foarte importante pentru fixarea solului, mai ales că noi am avut și avem mari probleme cu alunecările de teren. Cei de la Direcția Silvică ne-au ajutat în acest sens, ne-au pus la dispoziție tot ce aveam nevoie, iar noi am ajutat cu oameni la plantat”, ne-a spus Adam Durac, primarul comunei Corcova.

Aici a fost împădurită o suprafață de 15 hectare, iar alte 10 se află în plin proces de plantare.

Haldele de steril, împădurite cu salcâm
Direcția Silvică a mai efectuat împăduriri și la haldele de steril din apropierea minei Husnicioara.

Practic, locurile unde s-au depozitat, de-a lungul timpului, deșeurile provenite din exploatarea minieră, au fost transformate în păduri de salcâm. De acest lucru beneficiază, în momentrul de față, ocoalele silvice din Șimian, Corcova și Vânju Mare.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite