Din bucătăria maghiară. Cum se prepară ca la carte tocăniţa după metoda Csikos

Din bucătăria maghiară. Cum se prepară ca la carte tocăniţa după metoda Csikos

Slanina, un ingredient care nu trebuie sa lipseasca din aceasta reteta FOTO pensiunile iancu

Csikos Tokanyi , în traducere "tocăniţa crescătorului de cai", reprezintă o îmbinare de gusturi deosebită. Îşi trage numele de la faptul că aceştia în drumurile lor se opreau la un han şi comandau acest preparat, care le era foarte pe plac.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

1 kg carne de porc
150 g ceapă
100 g grăsime
60 g slănină afumată
300 g smântână
8 găluşte
1 căţel de usturoi
15 g paprica
20 g făină
150 g ardei graşi verzi
80 g roşii

Carnea şi slănina se taie în fâşii subţiri. Slănina se rumeneşte puţin în grăsime, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt. Când aceasta devine aurie, se condimentează cu paprica, se toarnă apă şi se lasă câteva minute la fiert. Se adaugă şi bucăţelele de carne.

Se acoperă cratiţa şi se lasă la foc, amestecând din când în când. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă apă. Când carnea începe să se frăgezească, se adaugă ardeii graşi şi roşiile, tăiate bucăţele, şi se lasă în continuare pe foc mic, spune Costinel Blagoe, bucătar şef la un restaurant din Drobeta Turnu Severin.

Se amestecă smântâna cu făina şi se toarnă în cratiţă. Se mai lasă să dea un clocot şi se serveşte fierbinte, cu găluşte alături.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările