Deţinuţii din Penitenciarul Turnu Severin învaţă meserii pe bani europeni

Deţinuţii din Penitenciarul Turnu Severin învaţă meserii pe bani europeni

Deţinuţii au susţinut astăzi proba practică FOTO Penitenciar Turnu Severin

Peste 700 de deţinuţi din trei penitenciare din judeţele Hunedoara, Bistriţa-Năsăud şi Mehedinţi învaţă meserii pe bani europeni, valoarea proiectului prin care se încearcă integrarea acestora în societate după eliberare fiind de 1,5 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

În clubul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin a avut loc duminică  examenul de absolvire - proba practică în meseria de lucrător în alimentaţie. La examen au participat 14 deţinuţi din regim semideschis, care au absolvit cursul cu rezultate foarte bune.

Cursul în meseria de lucrător în alimentaţie a fost organizat în cadrul unui proiect "LIN 2013 - Libertate prin integrare", a cărui valoare este de 1,5 milioane de euro. Proiectul se derulează de un an de zile în trei penitenciare din România: Drobeta Turnu Severin, Deva şi Bistriţa.

Până acum, au fost calificaţi 196 de deţinuţi de la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin în profesiile de lucrător finisor în construcţii, lucrător în cultura plantelor, lucrător în alimentaţie şi patiser.

„Cursurile s-au desfăşurat în colaborare cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Mehedinţi, care a asigurat cei 8 lectori participanţi. La noi în penitenciar funcţionează şi un Centru de Incluziune socială care asigură consilierea vocaţională şi psihologică a deţinuţilor selecţionaţi să participe la proiect”, spune subcomisarul Alina Săvescu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

Dintre cele 770 de persoane incluse în acest proiect, 550 îşi ispăşesc pedepsele privative de libertate în Penitenciarul Bârcea Mare, iar 220 în celelalte două, din Bistriţa-Năsăud şi Mehedinţi.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările