Cum se pregăteşte plăcinta cu macaroane. Reţetă simplă şi gustoasă

Cum
se pregăteşte plăcinta cu macaroane. Reţetă simplă şi gustoasă

Plăcinta cu macaroane FOTO Retete - Unica.ro

Pentru cei care iubesc pastele, vă propunem plăcinta cu macaroane, o reţetă simplă din cartea de bucate a Sandei Marin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingredinte: 300 g macaroane, 4 linguri brânză, 2 ouă, 1 ceaşcă lapte sau smântână, 2 linguri unt, sare. Pentru foaia de plăcintă: 250 g făină, 1 lingură ulei, ½ ceaşcă apă caldă, ½ linguriţă sare sau se folosesc 250 g foi din comerţ.

Mod de preparare:

Se face un aluat de plăcintă şi se întinde în foaie. Se aşază într-o formă (sau chiar într-o cratiţă) bine unsă cu unt 4-5 rânduri de foi stropite între ele cu unt, lăsând marginile să iasă afară din cratiţă, spre a fi apoi întoarse peste macaroane.

În lipsă de timp, foile pot fi cumpărate. Se fierb macaroanele, se scurg şi se amestecă cu unt, brânză, ouăle bătute separat, sare, puţină şuncă slabă tăiată mărunt (facultativ).

Se toarnă compoziţia în cratiţa îmbrăcată cu foile de plăcintă, se întorc marginile peste ea, astfel încât macaroanele să fie bine învelite. Se unge deasupra cu unt. Se dă la cuptor. Se răstoarnă plăcinta şi se serveşte cu sos de roşii sau cu alt sos, după gust.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: