Cum vrea statul să recupereze un prejudiciu de aproape 70.000  de lei de la cinci contrabandişti de ţigări

Cum vrea statul să recupereze un prejudiciu de aproape 70.000  de lei de la cinci contrabandişti de ţigări

Cinci bărbaţi din Mehedinţi sunt cercetaţi de poliţişti pentru contrabandă cu produse accizabile. Ei au creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 68.000 lei. Oamenii legii au instituit sechestru asigurător pentru recuperarea acestuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Mehedinţi au definitivat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin şi au propus trimiterea în judecată a cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 31 şi 46 ani, toţi din judeţul Mehedinţi.

Aceştia sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Persoanele respective, în perioada februarie – octombrie 2015, au fost depistate, în mai multe rânduri, colectând şi distribuind cantitatea totală de 128.640 ţigarete, fără timbru.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat în valoare de 68.136 lei, poliţiştii au instituit sechestru asigurător asupra a două autoturisme şi două imobile situate pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin.

În anul 2018, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat peste 90 de acţiuni de prevenire şi combatere a comerţului cu produse accizabile, au constatat 27 de infracţiuni în acest domeniu şi au aplicat 790 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 135.500 lei. Valoarea produselor accizabile confiscate de poliţişti depăşeşte suma de 813.000 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: