Cum se prepară şerbetul de ciocolată, un desert care ne aduce aminte de gusturile copilăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vă e poftă de ceva bun ca la bunica acasă, vă propunem reţeta Sandei Marin, celebra autoare de cărţi de bucate, pentru şerbetul de ciocolată, un desert delicios care poate fi servit chiar şi la micul dejun.

Ingrediente:

3 batoane ciocolată sau 50 g cacao, vanilie, 1 ¼ kg zahăr, 4 pahare apă

Mod de preparare:

Se pune zahărul în tingirea de dulceaţă cu 4 pahare de apă şi se lasă la foc mic până se topeşte tot zahărul. Se face apoi focul iute şi când siropul este aproape legat se adaugă ciocolata rasă. Se încearcă dacă şerbetul este legat punând câteva picături într-o ceaşcă cu apă rece.

Dacă picăturile nu se dizolvă îndată în apă şi se pot lua între degete, atunci şerbetul este gata. Este bine să se încerce de 2-3 ori, ca să iasă şerbetul potrivit de legat. Se dă la o parte şi când s-a răcorit cât suportă degetul se freacă până îşi schimbă culoarea.

Dacă este necesar se frământă cu mâna ca să devină ca alifia, apoi se pune în borcan. În loc de ciocolată se poate folosi cacao, dizolvată separat în câteva linguri de apă şi turnată în tingire când siropul este aproape legat.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite