Cum se prepară sănătos o şarlotă cu mere

Cum se prepară sănătos o şarlotă cu mere

Şarlotă cu mere FOTO Reţete bune şi sănătoase

Vă propunem o reţetă simplu de pregătit, un desert delicat, rafinat, foarte gustos si apetisant. Este un desert pe care gospodinele îl prepară cu drag.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente

• Făină – 1 cană
• Zahăr  – 1 cană
• Ouă – 3 bucăţi
• Sare – o priză
• Scorţişoară – ½ de linguriţă
• Esenţă de vanilie – ½ de linguriţă
• Amidon – 1 lingură
• Zahăr pudră – pentru decor
• Mere

Mod de preparare:

1. Încingeţi cuptorul la 180°C.
2. Amestecaţi făina, sarea, scorţişoara şi amidonul.
3. Într-un alt bol mixaţi ouăle şi zahărul până la o compoziţie pufoasă, deschisă la culoare (dacă veţi folosi mixerul o să vă ia cam 3-4 minute această procedură).
4. Continuând să mixaţi incorporaţi ingredientele uscate în câteva partide. Bateţi până la o compoziţie omogenă. Adăugaţi esenţa de vanilie, mixaţi.
5. Curăţaţi merele de coajă, tăiaţi-le cubuleţe sau felii.
6. Ungeţi forma detaşabilă (d 22 cm) cu unt, presarăţi-o cu făină.
7. Puneţi merele la fundul formei, iar deasupra turnaţi aluatul.
8. Coaceţi desertul în cuptorul preîncălzit, 30-40 de minute. Verificaţi dacă e gata cu un beţişor de lemn (trebuie să iasă uscat).
9. Lăsaţi prăjitura să se răcească, îndepărtaţi forma, presarăţi-o cu zahăr pudră şi savuraţi cu plăcere!.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: