Cum se prepară budinca de pişcoturi, un desert aromat care nu necesită coacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Budinca de piscoturi FOTO retetelemarianei.wordpress.com

Ai poftă de ceva bun? Îţi propunem să încerci budincă de pişcoturi, care nu necesită coacere, după o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ingrediente: 150 g pişcoturi, 50 g stafide, 1 lingură fructe zaharisite, ½ l lapte, 120 g zahăr, ½ baton vanilie sau zahăr vanilat, 3 ouă, unt pentru uns forma

Mod de preparare:

Într-o formă rotundă de tablă, cu pereţii drepţi, bine unsă cu unt, se aşază pişcoturile în rânduri încrucişate, iar între rânduri se pun stafide şi bucăţele mici de fructe zaharisite. Ultimul rând de pişcoturi trebuie să fie ceva mai jos decât marginea formei.

Separat se face o cremă de vanilie în felul următor: se pune la foc ½ litru de lapte fierbinte cu 120 g zahăr şi o jumătate de baton de vanilie; se ţine totul la foc până se topeşte zahărul; se bat ouăle într-un castron şi se toarnă încet laptele, amestecând întruna.

Se strecoară crema şi se toarnă puţin câte puţin peste pişcoturile din formă. Se lasă să stea 10 minute, ca să fie pişcoturile bine pătrunse de cremă, înainte de a pune budinca la foc.

Se acoperă şi se pune să fiarbă 40 de minute la cuptor, pe baie de apă. Când budinca este gata se lasă 10 minute deoparte, să se răcorească puţin în formă, se răstoarnă şi se serveşte caldă, cu sos de zahăr ars.

Aceeaşi budincă se poate pregăti cu cafea, cacao sau ciocolată. Se amestecă în lapte o ceaşcă concentrată de cafea neagră, 2 linguri de cacao sau 3 linguri de ciocolată rasă. Se serveşte budinca în acest caz cu sos de vanilie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite