Cum se prepară budinca din mac: secretele faimoasei Sanda Marin

Cum se prepară budinca din mac: secretele faimoasei Sanda Marin

Budincă din mac FOTO Pinterest

Vă propunem o budincă dulce cu mac, după o reţetă veche a Sandei Marin, autoarea celebrei cărţi de bucate româneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

250 g mac, 2 linguri smântână, 1 lingură apă de flori, 150 unt proaspăt, 6 ouă, 150 g zahăr, 150 g pesmet fin, unt pentru uns forma

Mod de preparare:

Se spală macul, se opăreşte cu apă clocotită şi se ţine în apă câteva ore. Se scurge, se lasă să se usuce puţin şi se pisează în piuliţă de piatră. Se freacă apoi cu 2 linguri de smântână şi cu lingură de apă de flori.

Separat se freacă untul cu gălbenuşurile şi zahărul. Se adaugă pesmetul, macul frecat cu smântână şi, dacă dorim, câteva migdale sfărâmate, iar la urmă albuşurile bătute spumă. Se pune compoziţia într-o formă unsă cu unt şi presărată cu făină, se acoperă şi se coace o oră la cuptor pe baie de apă.

Se răstoarnă budinca, se serveşte cu sos de vin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: