Cum se prepară „bavareză de vanilie“, o delicatesă uşor de realizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crema bavareză de vanilie FOTO Specialitatea Casei
Crema bavareză de vanilie FOTO Specialitatea Casei

Vă propunem un desert extrem de simplu de realizat, dar delicios, după o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ingrediente: ½ 1 lapte, 6 ouă, 200 g zahăr, 6 foi gelatină, 1 linguriţă feculă, 1  baton vanilie, 350 g frişcă bătută, 1 lingură fructe zaharisite (facultativ), frişcă bătută cu zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Se pun într-o cratiţă smălţuită: laptele, ouăle, zahărul, vanilia, gelatina spălată în apă rece şi o linguriţă de feculă, dizolvată cu puţină apă rece. Se bat puţin cu furculiţa, apoi se amestecă mereu cu lingura, până începe compoziţia să fiarbă. Se ţine pe foc potrivit, având grijă să nu se taie.

Se amestecă mereu, iar când începe să se prindă pe lingură se dă la o parte, se strecoară într-un castron şi se mai vântură de câteva ori, ca să nu prindă pieliţă deasupra.

Când s-a răcorit, se amestecă uşor cu frişca bătută fără zahăr. Se toarnă crema într-o formă cu gaură la mijloc, udată cu apă. Se dă la frigider câteva ore. Se răstoarnă şi se umple golul din mijloc cu frişcă bătută cu zahăr vanilat.

În compoziţie se pot pune fructe zaharisite tăiate mărunt, stropite cu rom şi ţinute astfel ½ oră.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite