Cum pregăteşti un drob vegetarian din linte, după reţeta unor măicuţe din Mehedinţi
0Ca o variantă la clasicul drob, vă propunem unul vegetarian cu linte. Este o reţetă tradiţională de la Mănăstirea Sf. Treime din Cerneţi (Mehedinţi), care se găseşte într-o culegere de reţete, semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă şi intitulată „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.
Mod de preparare:
“Se fierb două căni de linte verde, prima apă în care a fiert se aruncă; se scurge de apă, dacă este prea multă. Se amestecă cu trei cepe tocate mărunt, călite înainte în puţin ulei, o cană de nucă măcinată şi o cană de pesmet.
Se adaugă condimentele: două linguriţe de boia dulce, sare, piper, usturoi zdrobit. Se fierb împreună. Consistenţa obţinută trebuie să fie moale, dar nu prea fluidă.
Se pune într-o tavă de chec, patruzeci de minute la cuptor cu gaz. Se serveşte cu legume proaspete sau sos de roşii”.