Cum se pregăteşte zacusca de peşte. Reţeta veche scrisă de Sanda Marin, celebra autoare de cărţi de bucate

Cum se pregăteşte zacusca de peşte. Reţeta veche scrisă de Sanda Marin, celebra autoare de cărţi de bucate

Zacusca de peşte, un preparat gustos

Vă propunem o reţetă delicioasă de zacuscă de peşte, care este preluată din Cartea de bucate a Sandei Marin. Acest tip de zacuscă se prepară destul de uşor şi nu va fi nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente: 1,5 kg peşte, 100 ml ulei, 2 linguri făină, 1 castravete mic în oţet, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 500 g roşii, 2 cepe, 2 linguri vin, 2 foi dafin, 10 boabe piper, sare

Mod de preparare:

Se curăţă peştele, se spală şi se taie felii. Se dă sare. Se usucă  într-o cârpă, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei încins. Separat se prăjeşte ceapa în ulei şi se fierbe în puţină apă un castravete murat în oţet, un morcov şi o rădăcină de pătrunjel, toate tăiate felii. Între timp se fierb roşiile şi se trec prin sită; se amestecă zarzavatul şi castravetele fiert, se adaugă ceapa prăjită şi se potriveşte de sare.

După câteva clocote se adaugă peştele prăjit, vinul, foaia de dafin şi boabele de piper. Se dă ½ oră la cuptor. Se serveşte rece.

Zacusca de peşte se poate păstra mai multă vreme. În acest caz, peştele nu se dă prin făină înainte de a fi prăjit. Zacusca răcorită se aşază în borcane, care se acoperă cu hârtie pergament, se leagă şi se fierb  ½ oră într-un vas cu apă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: