Cum se pregăteşte mâncarea scăzută de urzici. Cât de veche este reţeta din nordul Mehedinţiului

Cum se pregăteşte mâncarea scăzută de urzici. Cât de veche este reţeta din nordul Mehedinţiului

Mâncare de urzici FOTO O craita in bucatarie

Vă propunem o reţetă foarte uşor de preparat şi gustoasă, din nordul Mehedinţiului, de la Isverna, care se găseşte alături de alte reţete în cartea „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”, scrisă de Narcisa-Alexandra Ştiucă.


Primăvara culegem urzicile, doar vârful, le spălăm bine, punem apă la fiert. În oală se căleşte ceapa într-un pic de untură topită, pentru un gust mai bun.

Când fierbe apa, punem urzicile să fiarbă, apoi când sunt gata scurgem apa bine, bine, pe urmă punem un pic de făină de porumb, dar cernută mai bine.

Se lasă apoi să fiarbă cu mălaiul.

La urmă, punem şi brânză în ele, şi ou, dacă nu e de post. Dacă e post, le facem cu usturoi pisat, să dea un clocot-două. La fel se fac şi dragaveiul, ştirul, frunza de sfeclă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: