Cum se pregăteşte budinca de cafea, un desert aromat şi delicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Budinca de cafea FOTO ZiarulNational.md
Budinca de cafea FOTO ZiarulNational.md

Vă propunem o budincă dulce de cafea, după o reţetă veche a Sandei Marin, autoarea celebrei cărţi de bucate româneşti.

Ingrediente:

200 g miez franzelă, 1 ceaşcă cafea concentrată, 150 g unt, 6 gălbenuşuri, 150 g zahăr vanilat, unt pentru uns forma.

Mod de preparare:

Se înmoaie miezul de franzelă cu o ceaşcă de cafea concentrată, caldă. Îndată ce s-a muiat se trece prin sită. Separat se freacă untul cu gălbenuşurile şi cu zahărul vanilat.

Se amestecă cu pâinea trecută prin sită şi, după gust, cu un pumn de migdale tăiate mărunt. La urmă se adaugă albuşurile spumă. Se unge bine cu unt o formă, se presară cu făină, se toarnă compoziţia, se acoperă şi se fierbe o oră la cuptor, pe baie de apă. Se răstoarnă budinca şi se serveşte cu sos de vanilie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite