Cum să faci acasă cea mai bună cremă de castane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cremă de castane FOTO GradinaMea.ro
Cremă de castane FOTO GradinaMea.ro

Vă propunem o reţetă delicioasă în care castanele sunt ingredientul principal, din cartea de bucate a Sandei Marin.

Ingrediente: 40 castane, 150 g unt, 2 linguri rom, pişcoturi, frişcă bătută. Siropul: 400 g zahăr, 1 ½ pahar apă, ½ baton vanilie.

Se curăţă castanele. Se fierb apoi cât să le cuprindă, până se moaie. Se scurg bine de apă, se trec prin maşina de tocat şi pe urmă prin sită. Se face separat un sirop gros din zahăr şi apă.

Când este bine legat, se toarnă încet peste castane, se amestecă, apoi se pune la foc împreună cu batonul de vanilie, frecând mereu, ca să nu se prindă de fund. Se ţine până se îngroaşă.

Se freacă unt foarte proaspăt, se amestecă cu castanele răcorite şi se adaugă romul. Separat se îmbibă câteva picături cu sirop cu rom, se aşază pe o farfurie, astfel încât să formeze un fund.

Peste acesta se va pune crema de castane, cu cornetul special sau de hârtie, în rânduri unele peste altele, formându-se un cuib. În golul de la mijloc se aşază frişcă bătută.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite