Cristina vrea să reprezinte România la o cursă de sănii trase de câini în tundra artică. Are nevoie de votul românilor

Cristina vrea să reprezinte România la o cursă de sănii trase de câini în tundra artică. Are nevoie de votul românilor

Cristina Bucureştean FOTO Facebook

O româncă are ambiţia să ducă steagul ţării noastre tocmai în tundra artică, într-o cursă de 300 de km cu sănii trase de câini. Este vorba de Cristina Bucureştean, o hunedoreancă de 39 de ani, o mare iubitoare de munte, natură, călătorii şi zăpadă. Putem să o ajutăm să-şi împlinească dorinţa, dacă o votăm pe internet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este prima data în istorie când România ar putea participa la o cursă de sănii trase de câini. Pentru asta, Cristina Bucureştean s-a înscris într-o competiţie foto-video internaţională “Fjällräven Polar 2016”, organizată de compania de echipamente Fjällräven, marele premiu constând într-un loc într-o cursă exclusivistă, cu un traseu de aproximativ 300 de km prin tundra arctică.

Cristina Bucureştean a devenit cunoscută la finalul anului trecut, după ce presa românească a prezentat fotografiile sale cu „Victoriţa”, o vuple „botezată” de ea, din Munţii Retezat, pe care a îmblânzit-o în aşa măsură, încât îi dă mâncare din mână. Are 39 de ani, este economist, dar a renunţat la job pentru a petrece mai mult timp pe munte.  Visul Cristinei este să câştige această competiţie internaţională şi ducă steagul Tricolorul românesc în tundra artică.

“Am nevoie de cât mai multe voturi şi distribuiri. Este vorba despre o cursă de 300 km prin munţii Suediei şi tundra arctică, mai cu sania, mai cu picioarele. Participanţii se aleg în funcţie de numărul de voturi. Concursul este până în data de 10 decembrie. Este prima participare a României şi doresc să duc tricolorul în acele locuri. Orice vot mă ajută”, spune Cristina.

Are nevoie de votul românilor

Organizatorii au selectat direct 22 de concurenţi. Cristina are însă nevoie de votul românilor pentru a ajunge în această cursă fiindcă România este încadrată la categoria "alte ţări". Mai exact, unele state participă independent (de exemplu, Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Bulgaria, Olanda, Luxembourg, Germania, Marea Britanie, Ungaria şi SUA) şi fiecare va avea câştigătorii ei, pe când celelalte state intră în categoria „Alte ţări” şi vor fi în competiţie cu toate celelalte ţări participante. Aici se află şi România. Momentan a fost surclasată de către Estonia, dar competiţia continuă până pe 10 decembrie, în momentul de faţă clasându-se pe locul II cu 17052 de voturi, după Estonia cu 26066 voturi.

Apel pentru Cristina

Valentin Jujea, ranger la Geoparcul Platoul Mehedinţi, a susţinut-o pe Cristina în demersul său încă de la început. Îşi doreşte la fel ca mulţi alţi români pasionaţi de munte ca românca noastră să participe la această competiţie internaţională, unde poate demonstra că talentul şi curajul românilor pot învinge experienţa unor ţări cu tradiţie în participarea la acest gen de concursuri. Mehedinţeanul face apel la toate personalităţile din România să o ajute pe Cristina. Concurentul din Estonia, de exemplu, este susţinut pe Facebook chiar de preşedintele acestui stat.

“Domnule Prim-Ministru, haideţi să îndemnăm românii (prin distribuire pe pagina dumneavostră de facebook) să acorde un vot online pentru o concurentă din România la un concurs internaţional pentru tundra arctică! S-a menţinut o săptămână pe locul 1 la nivel mondial în cursa voturilor de calificare, iar astăzi (n.r. 2 decembrie) a fost depăşită de Estonia, al cărei concurent este susţinut de preşedinte ţării lor, pe pagina oficială de facebook. Cursa voturilor online se încheie pe 10 decembrie, timp în care, am putea cu ajutorul voturilor românilor să o calificăm pentru o expediţie de 300 de km în tundra arctică, unde să ne reprezinte ţara”, spune Valentin Jujea.

Cristina poate fi votată aici http://www.fjallravenpolar.com/UserProfile/304, până în data de 10 decembrie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările