Costumul tradiţional românesc sărbătorit printr-o expoziţie vivanti la Turnu Severin

Costumul tradiţional românesc sărbătorit printr-o expoziţie vivanti la Turnu Severin

Colecţionarul Ion Dumitraşcu alături de două tinere îmbrăcate în costume din colecţia sa particulară FOTO Alexandra Georgescu

La Muzeul de Artă din Drobeta Turnu Severin a avut loc marţi un eveniment de înaltă ţinută excepţie, fiind sărbătorit portul naţional popular. Summary

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu ocazia Zilei Naţionale a Portului Tradiţional Românesc, la Muzeul de Artă din Drobeta Turnu Severin a avut loc marţi, începând cu ora 12,00, vernisajul expoziţiei „Costumul popular românesc – tradiţie şi modernitate”, cu piese de port popular din patrimoniul secţiei de etnografie şi artă populară.

“Este o sărbătoare românească, o sărbătoare de suflet pentru români, o zi în care sărbătorim portul tradiţional, care este atât de frumos şi atât de legat de sufletul românilor. Ia românească este un element de ţinută, e o piesă care face parte din garderoba tuturor românilor, iar mai nou ia românească a spart hotarele, am văzut că are un succes teribil în Europa, în America şi suntem mândri că ia este îndrăgită de toată lumea”, spus managerul Muzeului Regiunii Porţilor de Fier, Doiniţa Chircu.

Cu aceeaşi ocazie, Muzeul Regiunii Porţilor de Fier a prezentat o expoziţie vivanti cu piese de port popular din Colecţia particulară lon Dumitraşcu în parteneriat cu Universitatea din Craiova – Facultatea de Litere din Drobeta Turnu Severin şi Colegiul Naţional Gheorghe Ţiţeica.


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: