Conserve de toamnă: ardei graşi în sare. Reţeta impecabilă a Sandei Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gospodinele fac ultimele pregătiri pentru iarnă în această perioadă. Iată aici o reţetă eficientă şi sănătoasă a Sandei Marin, celebra autoare de cărţi de bucate, pentru ardei graşi conservaţi în sare.

Se aleg ardei graşi, frumoşi. Se spală într-o apă, se taie în jurul codiţei un căpăcel şi se curăţă de seminţe. Se presară fiecare cu puţină sare înăuntru şi se lasă să stea într-un vas mare sau într-o oală până a doua zi, ca să se moaie.

La 100 de ardei graşi intră 3-400 grame de sare. După ce s-au muiat, se aşază ardeii în borcan unul în altul, ca să încapă cât mai mulţi, turnând şi apa pe care au lăsat-o. După câteva ore, dacă s-au lăsat, se mai adaugă câţiva ardei, până se umple borcanul.

Se apasă cu o scândurică atât cât să-i cuprindă zeama care a ieşit din ei. Dacă aceasta nu ajunge până sus, se poate turna puţină apă cu sare. Se pune un praf de acid salicilic muiat cu puţină apă caldă, ca să nu se facă floare, se leagă borcanul cu hârtie pergament şi se ţine la loc răcoros.

Înainte de întrebuinţare, ardeii se desărează, punându-i din ajun în apă. Într-un borcan de 6 kg intră 100-120 de ardei frumoşi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite