Cod roşu de inundaţii în Mehedinţi. Încă două judeţe din zona de sud a României sunt vizate

Cod roşu de inundaţii în Mehedinţi. Încă două judeţe din zona de sud a României sunt vizate

FOTO Arhivă Adevărul

Potrivit hidrologilor, creşterea vertiginoasă a debitelor râurilor este provocată de ploile abundente, dar şi de topirea zăpezii din zona muntoasă a judeţelor Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Hidrologii au emis, marţi dimineaţa, avertizări Cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi, valabile pe durata următoarelor ore.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 12:00, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de Pericol pe râul: Lotru - bazin aval Ac. Brădişor, judeţul Vâlcea, pe râul Motru - bazin amonte S.H. Broşteni, judeţele Gorj şi Mehedinţi şi pe afluenţii de dreapta ai Oltului aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Lotru - amonte Ac. Ioneşti, judeţul Vâlcea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare şi pe unele râuri din bazinele hidrografice: Motru - bazin amonte S.H. Târmigani.

Avertizările au fost emise în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării.

Vă recomandăm şi:

Prognoza meteo: România, între două anotimpuri. Unde loveşte viscolul, în ce regiuni fac ravagii ploile

Viituri pe Valea Oltului. Trafic rutier blocat 9 ore, din cauza aluviunilor şi a unui zid de sprijin prăbuşit VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările