Cod portocaliu de inundaţii în judeţul  Mehedinţi, autorităţile sunt în alertă

Cod portocaliu de inundaţii în judeţul  Mehedinţi, autorităţile sunt în alertă

Mehedinţiul sub Cod Portocaliu

Potrivit avertizărilor primite de la Administraţia Naţională de Meteorologie şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, judeţul Mehedinţi se află, începând de astăzi, 23 aprilie a.c., ora 20.00 şi până mâine, 24 aprilie a.c., ora 23.00, sub atenţionare meteorologică COD GALBEN, fenomenele vizate fiind ploi torenţiale însoţite de vânt şi descărcări electrice şi grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 50l /mp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt prognozate şi scurgeri de apă de pe versanţi şi creşteri ale debitelor şi nivelurilor pe unele râuri din judeţul Mehedinţi. 
         

Râul Drincea se va afla sub atenţionare COD GALBEN începând din această noapte, de la ora 02.00, iar râurile Motru şi Coşuştea se vor afla sub avertizare COD PORTOCALIU, începând de mâine dimineaţă, de la ora 09.00.
            

„În scopul evitării producerii unor situaţii de urgenţă, ca urmare a manifestării fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a transmis înştiinţări tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă (CLSU) din judeţul Mehedinţi, dar şi reprezentanţilor instituţiilor cu rol în gestionarea acestor fenomene periculoase, pentru a lua măsurile ce se impun în astfel de situaţii”, a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.

Citeşte şi:

FOTO  Două tone de apă potabilă ajutor de la pompieri pentru sinistraţii inundaţiilor

Cod portocaliu de inundaţii în Oltenia


          

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: