Chelie, „teroristul” de la Severin, lăsat în libertate din lipsă de probe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspectul în acest dosar
Suspectul în acest dosar

Aşa-zisul terorist „Chelie” a fost lăsat în libertate de magistraţii de la Tribunalul Mehedinţi pentru că probele adunate de poliţiştii mehedinţeni au fost subţiri şi nu i-au putut convinge că acesta trebuie arestat.

În dosarul „Bombă la Severin”, poliţiştii mehedinţeni nu au reuşit să adune suficiente probe pentru a convinge judecătorul de caz că suspectul Alin Marius Ţânicui zis „Chelie” poate fi trimis în arest. Tânărul de 27 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost prezentat marţi Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile împotriva lui Alin Marius Ţânicui.

Acesta este cercetat pentru că ar fi deţinut fără drept un dispozitiv exploziv confecţionat artizanal, pe care l-ar fi depozitat  într-un cămin  situat în zona blocului de pe str. Migdalului nr. 5 din Drobeta Turnu Severin, dispozitiv care ar fi conţinut substanţe explozive ce depăşeau echivalentul în trinitrotoluen  (TNT – compus chimic folosit frecvent ca exploziv) a 1 kilogram.

Prin încheierea nr. 9/27.05.2014 pronunţată de Tribunalul Mehedinţi în dosarul nr. 3781/101/2014 s-a dispus respingerea  propunerii de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

„În această cauză, instanţa a constatat că, din cuprinsul materialului probator administrat, până în acest moment, în cursul urmăririi penale şi înaintat instanţei, în vederea soluţionării propunerii de arestare preventive, nu rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Ţ.R.A. a săvârşit infracţiunea reţinută în sarcina sa”, a declarat judecătorul Cosmin Sima, delegat la Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului Judeţean Mehedinţi.

Împotriva acestei încheieri s-a formulat contestaţie de către de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, contestaţie ce urmează a fi soluţionată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Craiova.

Judecătorul Sima mai spune că instanţa  a reţinut, fără nici un dubiu, săvârşirea faptei penale pentru care se efectuează cercetări (constând în confecţionarea şi deţinerea de către o persoană a unui dispozitiv exploziv confecţionat artizanal, care a fost depozitat  într-un cămin  situat în zona blocului de pe str. Migdalului nr. 5 Drobeta Tr. Severin, unde a fost găsit în data de 22.05.2014),  dar a apreciat că „la dosar nu au fost identificate probe din care să rezulte suspiciunea rezonabilă că inculpatul Ţ.R.A. ar fi autorul acestor fapte”.

În ziua de 22 mai a.c. a fost alertă în municipiul Drobeta Turnu Severin, după ce un instalator a descoperit în căminul unui bloc de pe strada Migdalului un rucsac în care se afla un dispozitiv suspect. Un vecin a sesizat prin 112, iar în scurt timp întreaga zonă era împânzită de zeci de poliţişti, jandarmi, pompieri, pirotehnişti, cadre SRI. După ce a fost ridicat în cursul serii, obiectul exploziv a fost detonat pe un câmp de la marginea Severinului. Patru zile mai târziu, IPJ Mehedinţi anunţa printr-un comunicat de presă că în acest caz a fost reţinut un suspect şi că pentru identificarea acestuia, în zilele de 24 şi 25 mai a.c., sub coordonarea I.G.P.R., aproximativ 80 de poliţişti din cadrul I.P.J. Mehedinţi, I.P.J. Dolj şi I.P.J. Timiş au efectuat, în baza unor mandate de percheziţie domiciliară, 9 descinderi în cele trei judeţe.

„Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea I.P.J. Mehedinţi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.  Din investigaţiile efectuate în cauză au rezultat indicii că, la data de 22 mai a.c., acesta (n.r. Alin Ţânicui) ar fi deţinut şi ascuns, în căminul de vizitare al unui imobil din localitatea de domiciliu, un dispozitiv artizanal cu încărcătură pirotehnică de tipul celei folosite în confecţionarea artificiilor. Acţiunea a vizat atât locuinţa bărbatului, cât şi pe cele ale unor cunoştinţe ale acestuia, fiind ridicate mijloace materiale de probă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”,  se arăta în acel comunicat.

Suspectul  nu recunoaşte însă că ar fi deţinut materialul exploziv şi nici nu le-a spus poliţiştilor care era destinaţia acestuia.

Numele bărbatului a fost Marius Alin Brăgaru până în urmă cu o săptămână, când s-a căsătorit şi a preluat numele soţiei.

Tânăra cu care s-a căsătorit susţine că bărbatul său nu ar avea nicio legătură cu dispozitivul exploziv. Femeia spune că soţul său a fost reţinut la Timişoara şi se pregăteau să plece din ţară pentru un consult medical în Franţa.

Suspectul este recidivist şi are mai multe condamnări penale, pentru infracţiuni ca furt calificat şi accident  cu autoturismul pe care îl conducea fără permis. Bărbatul a avut condamnări şi în afara ţării.

Citeşte şi:

Suspectul în dosarul “Bombă la Severin”, lăsat în libertate. Dispozitivul exploziv putea spulbera un autoturism

SRI a identificat suspectul în dosarul alertei cu bombă la Turnu Severin

Alertă cu bombă la Drobeta Turnu Severin. Un instalator a descoperit un recipient suspect


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite