Catalpa este “Copacul Medierii” la Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediatorii au plantat "Copacul Medierii" FOTO Corina Macavei
Mediatorii au plantat "Copacul Medierii" FOTO Corina Macavei

Mediatorii, profesioniştii care oferă o alternativă la prezenţa în faţa instanţelor, s-au întâlnit vineri, într-un părculeţ din cartierul Kiseleff, pentru a aniversa, prin plantarea „Copacului Medierii”, cei nouă ani trecuţi de la începutul acestei activităţi în România.

Reprezentanţii Asociaţiei Profesionale Colegiul Mediatorilor Mehedinţi au sădit vineri  copacul medierii, într-un părculeţ care se amenajează în spatele băncii Raiffeisen de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Drobeta Turnu Severin. Copacul este din specia catalpa, un arbore ornamental cu flori albe, în formă de trompetă, ce formeaza o umbrelă naturală. Sădirea acestui copac a avut loc în cadrul evenimentului "Medierea prinde rădăcini" - organizat de Consiliul de Mediere din România.

“Este o campanie care se desfăşoară la nivel naţional, <<Medierea prinde rădăcini>>, la propunerea Consiliului de Mediere. Prin această acţiune dorim să atragem atenţia că există soluţia medierii, o soluţie viabilă, o primă cale de urmat atunci când există conflicte”

a declarat mediatorul Dan Ciurel, membru în Consiliul Director al asociaţiei.

Întâlnirea a fost coordonată de mediatorul Liliana Fleancu, preşedintele Asociaţiei Profesionale Colegiul Mediatorilor Mehedinţi . Mediatorul Liliana Fleancu şi-a invitat colegii să planteze „Copacul Medierii”, un catalpa (arbore ornamental), reprezentând speranţa că medierea va prinde rădăcini şi se va dezvolta spre folosul societăţii, spre soluţionarea mai uşoară a adversităţilor dintre cei aflaţi în conflicte şi care urmează calea justiţiei.

La eveniment a fost prezent şi Silviu Ilinca, mediator şi consilier la Direcţia Dialog Social din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, care a vorbit despre înfiinţarea Oficiu de Mediere şi Arbitraj al Conflictelor Colective de Muncă.

“În 2011 a fost elaborată şi promulgată legea dialogului social, în cadrul căreia în ceea ce priveşte soluţionarea conflictelor colective de muncă s-a prevăzut înfiinţarea unui Oficiu de Mediere şi Arbitraj al Conflictelor Colective de Muncă. Urmează să fie înfiinţat printr-o hotărâre de guvern, după ce vor fi stabilite nişte criterii, care trebuie să respecte toate prevederile Legii 192 întrucât medierea se raportează la Legea 192 privind medierea”, a spus Silviu Ilinca.

Pe tabloul mediatorilor din judeţul Mehedinţi figurează 83 de mediatori.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite