Carnea de miel se vinde cu 20 de lei kilogramul. Ciobanii spun că vor creşte preţurile în zilele următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ne apropiem cu paşi repezi de sărbătoarea Paştelui şi toată lumea caută cel mai bun preţ la carnea de miel. Alternativele sunt puţine dintre cele recomandate de medicii veterinari mai ales că până sâmbătă este autorizat în Turnu Severin doar Târgul Veterani pentru sacrificarea cărnii de miel. Preţul este însă acelaşi ca şi anul trecut, de 20 lei pe kilogram.

Forfotă mare în Târgul Veterani din Drobeta Turnu Severin, acolo unde li s-a permis ciobanilor să sacrifice mieii. Locul a primit avizul Direcţiei Sanitar-Veterinare Mehedinţi, care prin medicii anume desemnaţi, supraveghează zilnic târgul pentru ca vânzările să decurgă în condiţii normale din punct de vedere al normelor sanitare. Mieii sunt sacrificaţi sub ochii cumpărătorilor după metoda clasică, adică cu cuţitul la gât, nici vorbă de asomatoare.

Severinenii vin în număr mare pentru a cumpăra mielul pentru masa de Paşte. Ţin să respecte tradiţia, astfel că nu se uită la preţ atunci când vine vorba de pregătirile pentru această mare sărbătoare creştină. Ca şi anul trecut preţul este de 20 de lei pe kilogram şi din câte se pare ciobanii nu sunt deloc dispuşi să mai lase la preţ.

„Stăm şi aşteptăm clienţii, eu zic că nu e un preţ mare la câte cheltuieli am avut peste iarnă. E posibil să mai creştem preţul”, spune un crescător de animale din satul Scăpău, comuna Devesel.

Nu e singurul cioban care spune că în următoarele zile va creşte preţul. Oferta de anul acesta e săracă şi cum cererea e mare, vânzătorii se gândesc să mărească preţul.

„Îi dau cu 20 de lei kilogramul, nu sunt dispusă să las la preţ, ci să cresc la preţ. Preţurile vor creşte pentru că miei sunt mici, sunt slabi, iarna a fost grea. Nu mă rog eu de clienţi, de sâmbătă se roagă ei de mine”, spune o ciobăniţă de la Vânju Mare

Printre cumpărătorii veniţi miercuri în Tîrgul Veterani, părerile erau împărţite. Unii au spus că indiferent de preţ este musai să respecte tradiţia de Paşte, altora preţul de 20 de lei li s-a părut foarte piperat şi cum au venit aşa au plecat. Pentru mulţi severineni, îndeosebi pensionari, mielul e în acest an un lux pe care nu şi-l pot permite. Preţul de 20 lei li se pare unul piperat multor severineni.

„Dacă stai să te gândeşti pentru noi care cumpărăm ni se pare scump, pentru cei care vând li se pare ieftin. Pentru mine e scump, dar fac un efort pentru că Paştele nu e în fiecare zi, e o dată în an, aşa că merităm şi noi să ne respectăm”, spune o doamnă.

„Am cumpărat doar organe şi un cap ca să fac o ciorbiţă şi drob, carne nu îmi permit să cumpăr. Pensia mea nu îmi permite”, spune o altă doamnă din Turnu Severin.

Au fost mulţi severineni care au făcut cale întoarsă şi au spus că se vor îndrepta spre măcelăriile din oraş, de unde vor cumpăra carne de porc pentru o friptură la cuptor. Alţii vor cumpăra câteva kilograme de carne de miel de la hipermarketuri pentru a respecta tradiţia de Paşte.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite