Bani aruncaţi în vânt. Au rămas fără acoperiş la prima furtună

Bani aruncaţi în vânt. Au rămas fără acoperiş la prima furtună

Locatarii blocului de unde a zburat acoperişul FOTO Corina Macavei

O furtună puternică a spulberat în vara anului trecut acoperişul unui bloc din cartierul Aluniş. De atunci, apartamentele locatarilor de la etajele superioare sunt distruse fiindcă ori de câte ori plouă, apa se scurge pe pereţii locuinţelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au plătit câte 2000 de lei în speranţa că vor avea un acoperiş care să le protejeze apartamentele, dar în final au rămas cu banii daţi şi fără acoperiş.

Oamenii spun că în decembrie 2013 a fost finalizat acoperişul, dar patru luni mai târziu aveau să constate că plouă în locuinţe. Colac peste pupăză, în vara anului trecut, un vânt puternic a smuls acoperişul de pe bloc care a căzut pe o casă din vecinătate.

„Eu stau la etajul unu şi am dat 15 milioane şi ceva şi mai am de dat 5, dar nu mai am de unde, m-am împrumutat şi tot mi se pun penalizări. Şi acoperişul l-a luat vântul în iunie, noroc că stau la etajul unu şi la mine nu plouă, dar la vecnii mei e jale”, spune Rodica Paloşu, locatar.

Cum majoritatea locatarilor sunt pensionari cu venituri reduse, oamenii sunt de-a dreptul disperaţi.

„M-am împrumutat, erau banii mei pentru înmormântare, 20 de milioane de lei şi i-am dat la acoperiş. Eu un an de zile plătesc aceşti bani şi am o pensioară de 6 milioane de lei, iar  acum îmi curge în casă, deşi stau la etajul doi. După 3-4 luni a început să curgă în casă, eu alţi bani nu mai am de unde să dau. Dacă eu mor mâine, nu am bani de înmormântare”, se plânge şi Ioana Costaiche.

„Când plouă ajunge apa până la etajul II şi am plătit 20 de milioane de lei şi a ţinut acoperişul ăsta patru luni. Noi nu mai avem de unde să dăm bani, ne-am împrumutat la Casa de Împrumut a Pensionarilor”, spune o altă locatară.

Preşedintele asociaţiei de proprietari spune că a sesizat toate instituţiile cu atribuţii pe această linie, dar în zadar. Omul susţine că firma care a ridicat acoperişul îi mai cere o sumă de bani pentru a reface lucrarea.

„Contractul spune că el dacă se deteriorează îl face gratis, asta ştiu, asta vă spun. Ce ştiu este că oamenii nu vor să mai dea bani pentru că au plecat de 220 de milioane de lei şi au ajuns la peste 400 de milioane de lei. Am făcut acte pentru diriginte, am făcut acţiuni la Protecţia Consumatorilor, la Inspectoratul pentru Construcţii. Am fost la firma respectivă, vor să semneze un act adiţional în care îmi mai cer o sumă de bani , iar eu nu pot să fac acest lucru fiindcă nu mă lasă locatarii. Sunt datorii, unii nici până acum nu au achitat, dar constructorul şi-a luat banii. Grav este că firma şi-a luat acoperişul, îl are acasă, iar aici plouă pe oameni”, a precizat Constantin Cioplea, preşedintele Asociaţiei „Dacia”.

Patronul firmei care a construit acoperişul nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere, angajaţii săi precizând că acesta este plecat din oraş.


 

Blocul de unde a zburat acoperişul FOTO Corina Macavei 

Imagini din aceeasi galerie
  • Blocul de unde a zburat acoperişul FOTO Corina Macavei 
  • Preşedintele asociaţiei de locatari FOTO Corina Macavei 
  • O doamnă în apartamentul căreia plouă, deşi locuieşte la etajul II FOTO Corina Macavei 
  • Tavanul de la etajul IV al blocului FOTO Corina Macavei 
  • O doamnă de la etajul IV, al cărei apartament este distrus FOTO Corina Macavei 
  • O sufragerie dintr-un apartament de la etajul IV FOTO Corina Macavei 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: