Bal de caritate „Magie şi speranţă”, organizat de Leo&Lions Drobeta Turnu Severin

Bal de caritate „Magie şi speranţă”, organizat de Leo&Lions Drobeta Turnu Severin

Organizatorii acestui eveniment FOTO Alexandra Georgescu

În ajun de Crăciun, Palatul Culturii „Teodor Costescu”  a găzduit vineri seară un eveniment special – un bal de caritate, organizat de Leo&Lions Drobeta Turnu Severin în parteneriat cu Colegiul Naţional Traian.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Magie şi speranţă”, aşa s-a numit  spectacolul pregătit de membrii Cluburilor Leo&Lions din Drobeta Turnu Severin,  care a adus magia Crăciunului în sufletele spectatorilor.

Întregul demers a avut o importantă componentă caritabilă, din vânzarea biletelor şi sponsorizări, organizatorii urmând să sprijine Centrul de Plasament pentru Copiii cu Dizabilităţi din Drobeta Turnu Severin, dar şi alţi copii proveniţi din medii sociale defavorizate.

Organizatorii balului de caritate au depus o muncă asiduă în crearea spectacolului, dar şi în ceea ce priveşte strângerea donaţiilor de la sponsori, însă rezultatul a fost unul peste aşteptări. Au răspuns apelului lor cele mai importante firme din Drobeta Turnu Severin, iar sala mare de spectacole a Palatului Culturii „Teodor Costescu” a fost plină ochi.

Este până la urmă un model de urmat şi pentru alţi tineri care doresc să se implice în acţiuni de voluntariat, în ajutorarea acelor familii care nu au avut norocul de a avea o situaţie materială decentă.

„Noi suntem foarte mândri de aceşti tineri membri Leo Drobeta Turnu Severin fiindcă tot spectacolul a fost organizat de ei, a fost coordonat de ei, invitaţii au fost ai lor, momentele artistice au fost făcute multe dintre ele de către ei. Suntem extraordinari de entuziasmaţi, în primul rând de modul cum a crescut această mişcare Leo în Drobeta Turnu Severin. Noi nu avem doar acel rol de a ajuta persoanele aflate în dificultate, dar şi acela de a educa tinerii, de a-i învăţa ce înseamnă să coordonezi, de a le da încrederea că pot să creadă în visele lor şi că pot să şi le transpună în practică. Îi învăţăm şi ce înseamnă leadership, dar în primul rând în învăţăm ce înseamnă compasiunea” spune Pompilia Szellner, secretar al Districtului 124 Lions România.

Tot în aceste zile, cu banii strânşi din sponsorizări, membrii Cluburilor Leo&Lions Drobeta Turnu Severin au ajuns cu daruri la Asociaţia Nevăzătorilor Mehedinţi, precum şi la mai multe familii cu copii, pe care îi sprijină de doi ani. Printre aceştia se numără şi o elevă cu deficienţe de vedere care locuieşte la un cămin. În momentul de faţă, Leo Drobeta Turnu Severin are 60 de membri, iar Lions Drobeta Turnu Severin – 21 de membri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările