Bacalaureat 2017 Mehedinţi. Elevă: „A fost destul de uşor, trebuia doar să fii atent”

Bacalaureat 2017 Mehedinţi. Elevă: „A fost destul de uşor, trebuia doar să fii atent”

Liceeni, la ieşire din sala de examen la CN Gheorghe Ţiţeica FOTO Alexandra Georgescu

Elevii de la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” au ieşit bucuroşi din sălile de examen. Pe de o parte au respirat uşuraţi fiindcă a fost ultima probă de foc din cadrul examenului de Bacalaureat 2017, dar mai ales pentru că subiectele au fost neaşteptat de accesibile. Speră cu toţii la o notă mare care să le ridice media.

Ştiri pe aceeaşi temă

Absolvenţii clasei a XII-a au susţinut astăzi, 30 iunie, proba la alegere a profilului. Materiile la alegere au fost Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie şi Filosofie.

La Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”, un liceu de top din municipiul Drobeta Turnu Severin, liceeni s-au declarat mulţumiţi de gradul de dificultate al subiectelor, care în opinia lor a fost unul acceptabil.

„A fost destul de uşor, trebuia doar să fii atent. Nu a fost niciun subiect care să-mi ridice probleme, dar din neatenţie am greşit o grilă”, spus eleva Mirela Luca, elevă a CN „Gheorghe Ţiţeica”, profil real, care a susţinut vineri proba la biologie.

De altfel, toţi elevii care au dat proba scrisă la biologie au terminat lucrările în două ore, declarându-se foarte bucuroşi de accesibilitatea subiectelor.

„Subiectele au fost destul de acceptabile, nu mi s-au părut foarte grele, puţin grilele, dar în rest, subiectele 2 şi 3 au fost foarte uşoare. Sper la o notă peste 9”, consideră eleva Florina Butaru (profil ştiinţe sociale), care a susţinut proba scrisă la logică.

 

Emoţiile continuă pentru liceeni întrucât primele rezultate vor fi afişate abia în data de 5 iulie (până la ora 16,00), iar eventualele contestaţii vor fi depuse între orele 16:00 - 20:00. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 6-9 iulie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 10 iulie 2017.

Numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în judeţul Mehedinţi în sesiunea iunie-iulie 2017 este de 1.807, dintre aceştia 1534 fiind din promoţia curentă.

Lucrările scrise de la examenul de Bacalaureat ale elevilor mehedinţeni urmează să fie corectate într-un alt judeţ iar profesorii evaluatori din cele două centre de evaluare din Mehedinţi urmează să evalueze, la rândul lor, lucrări venite din alt judeţ. Anul trecut, procentul final la Bacalaureat în Mehedinţi a fost de 56,77 la sută, după corectarea lucrărilor unde elevii au făcut contestaţie, cu peste 2 procente mai mare decât rezultatul iniţial, de 54,48 la sută.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările