Autorităţile în alertă. Mehedinţiul este sub Cod Portocaliu de ploi abundente

Autorităţile în alertă. Mehedinţiul este sub Cod Portocaliu de ploi abundente

Începând de astăzi, 20 mai, de la ora 13.00, până mâine dimineaţă, la ora 06.00, judeţul Mehedinţi se va afla sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată şi ploi abundente.

Ştiri pe aceeaşi temă

În intervalul menţionat, sunt prognozate vijelii,  grindină, descărcări electrice şi ploi torenţiale, iar cantităţile de apă vor putea depăşi 40 – 50 l/mp şi izolat 60 – 70 l/mp.

ISU Mehedinţi a transmis înştiinţări tuturor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, fiind dispuse măsuri suplimentare privind instituirea serviciului de permanenţă la sediile primăriilor, avertizarea populaţiei potrivit situaţiei prognozate, precum şi executarea de patrulări în zonele inundabile şi cu risc pentru persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi.

Totodată, la nivelul tuturor subunităţilor au fost dispuse măsuri suplimentare, pompierii mehedinţeni fiind pregătiţi pentru înlăturarea eventualelor efecte generate de manifestarea fenomenelor meteorologice prognozate.

”Pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şi bunurile, recomandăm cetăţenilor ca pe timpul intensificării vântului şi căderilor de grindină, să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să deconecteze aparatura casnică”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Mehedinţi.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: