Ateliere gratuite pentru elevi cu meşteşugari din Mehedinţi

Ateliere gratuite pentru elevi cu meşteşugari din Mehedinţi

FOTO Biblioteca Judeţeană

La Biblioteca Judeţeană ”I. G. Bibicescu” a fost organizat un atelier cu meşteri pielari din comuna mehedinţeană Şişeşti, la care au participat elevii clasei a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ”Constantin Negreanu”, din Drobeta -Turnu Severin.

În Mehedinţi, artiştii populari se manifestă în multe domenii ca pielaritul, olăritul, ţesătoria. Ei au păstrat tradiţiile vii, le-au transmis din generaţie în generaţie

”Biblioteca doreşte să fie liantul între tradiţional şi modern, apropiind noile generaţii de valorile şi tradiţiile populare, prin organizarea unor ateliere tematice din practica meşteşugurilor şi tradiţiilor populare.
În linia acestei idei, s-a desfăşurat activitatea de astăzi, activitate prin care elevii clasei a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială Constantin Negreanu, din Drobeta -Turnu Severin, însoţiţi de doamna profesoară Istodor Liliana, au învăţat să realizeze opinci din piele, sub îndrumarea doamnei Buzatu Larisa şi a domnului Opris Laurentiu, de la Asociaţia Meşterii Pielari din Şişeşti”, spune Cristina Firu, directorul bibliotecii. 

Toţi elevii prezenţi au realizat o pereche de opinci în miniatură, pentru mulţi dintre ei fiind pentru prima dată când au luat contact real cu aceat obiect vestimentar popular - opinca.

Biblioteca Judeţeană " I. G. Bibicescu" şi-a propus să desfăşoare ateliere practice cu grupuri de elevi, prin care să popularizeze meşteşugurile şi tradiţiile populare, existente în judeţul Mehedinţi.
Aceste ateliere se desfăşoară lunar, participarea copiilor fiind gratuită.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: