Atac neobişnuit al albinelor la Turnu Severin. Jandarmii şi pompierii au intervenit la apelul localnicilor

Atac neobişnuit al albinelor la Turnu Severin. Jandarmii şi pompierii au intervenit la apelul localnicilor

Jandarmii au intervenit la Dudaşul Schelei FOTO IJJ Mehedinţi

De câteva zile, albinele au reuşit să dea bătăi de cap forţelor de ordine din Drobeta Turnu Severin. Disperaţi, oamenii le-au solicitat ajutorul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dispeceratul Jandarmeriei Mehedinţi a fost sesizat cu privire la faptul că în Dudaşul Schelei, un cartier mărginaş al municipiului Drobeta Turnu Severin, un roi de albine  s-a format  în cireşul  dintr-o  gospodărie, provocând panică proprietarilor.
       

“Potrivit competenţelor  pe linia intervenţiei în situaţia riscului privind agresiunea insectelor, jandarmii s-au deplasat cu operativitate în locul indicat, fiind dotaţi cu echipament specific de protecţie şi au acţionat pentru îndepărtarea albinelor”, spune Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinţi. 
       

După ce au desprins roiul de albine din cireş, jandarmii l-au depus într-o  roiniţă, pe care, ulterior au transportat-o  într-o stupină din apropiere.
    

Jandarmii au eliberat în scurt timp zona, iar dacă nu se intervenea în timp util, exista riscul ca roiul de mari dimensiuni să cadă din pom, fiind  un real pericol pentru oamenii şi animalele din zonă. Intervenţia s-a încheiat fără evenimente negative.

Cu o zi înainte, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit, pe str. Crişan din municipiu, pentru îndepărtarea dintr-un copac a unui roi de albine ce punea în pericol siguranţa trecătorilor.
                     
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: