Aparate Drug Test, în dotarea poliţiştilor rutieri din Mehedinţi

Aparate Drug Test, în dotarea poliţiştilor rutieri din Mehedinţi

Două aparate Drug Test sunt în dotarea poliţiştilor rutieri de la Mehedinţi

Poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Mehedinţi au în dotare 2 aparate DRUG TEST, cu ajutorul cărora pot depista conducătorii auto care au consumat substanţe psihoactive.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi are în dotare două aparate marca Drager, model Drug Test 5000. Cu ajutorul acestora, poliţiştii vor depista conducătorii auto care au consumat substanţe psihoactive.

Consumul de substanţe psihoactive influenţează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceştia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mişcări şi evita obstacolele apărute în cale.

Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanţe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte uşor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri, finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecinţe deosebit de grave.

Testarea cu Drug Test se face din probe de salivă, acesta putând detecta 6 tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat, rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanţa psihoactivă.

“Menţionăm faptul că la testarea cu Drug Test nu este relevantă concentraţia, iar Codul Penal sancţionează cu închisoarea de la unu la 5 ani sau amendă persoana aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere”, spune Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

În data de 20 iulie a.c., în intervalul orar 18.00 – 22.00 şi 22:00 – 05:00, poliţiştii rutieri mehedinţeni au organizat o acţiune pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, urmărind în special identificarea şoferilor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a substanţelor psihoactive.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat 261de autovehicule şi au legitimat 290 persoane, fiind aplicate 61 de sancţiuni contravenţionale, 10 dintre acestea pentru consumul de alcool, în valoare de peste 25.000 lei.

Oamenii legii au reţinut 12 permise de conducere şi au testat cu aparatele etilotest şi drugtest aproximativ 150 conducători auto.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: