Antrenamentele scafandrilor salvatori de la  ISU „Drobeta” se fac la o şcoală generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scafandrii nu au o misiune deloc uşoară, se expun unor pericole la fiecare misiune şi rezistă la presiunea de sub apă. Având în vedere că aceştia sunt pompieri, iar pompierii sunt permanent expuşi la pericole, cei cinci scafandri-salvatori sunt obişnuiţi cu riscul.

Pentru a-şi perfecţiona deprinderile de salvare şi recuperare a victimelor în mediul acvatic, dar şi de utilizare a echipamentelor din dotare, echipa de scafandri salvatori din cadrul ISU ”Drobeta” se antrenează la bazinul Şcolii Generale nr. 7 din municipiul Drobeta Turnu Severin. Scafandrii se antrenează, zilnic, pe ture de serviciu, cel puţin trei ore, în cadrul subunităţii de pompieri şi săptămânal, două ore, în mediul acvatic.

„Posibilitatea desfăşurării antrenamentului, la bazinul de înot, este o oportunitate oferită de Şcoala Generală nr. 7, iar activitatea se desfăşoară sub  coordonarea profesorului de înot al unităţii de învăţământ”,

a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta”.
      

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Drobeta" al judeţului Mehedinţi are în componenţa sa o echipă operaţională de scafandri, formată din cinci pompieri care au absolvit cursul de iniţiere la Centrul de Scafandri al Ministerului Apărării Naţionale, din municipiul Constanţa, obţinând brevete de scafandru - salvator. Cei cinci scafandri sunt atestaţi pentru intervenţii în mediul acvatic de salvare şi recuperare a victimelor şi au fost încadraţi la Detaşamentul de pompieri Drobeta Turnu Severin, pentru a deservi întregul judeţ. Echipa de scafandri a ISU Mehedinţi este atestată pentru intervenţii la adâncimi de până la 40 de metri în ape deschise, însă, conform procedurilor specifice, nu intervine în ape acoperite cu strat de gheaţă, în interiorul peşterilor, puţurilor, la epave, sau pentru lucrări industriale şi nici când curenţii sunt puternici sau vizibilitatea este foarte redusă.

Echipa de scafandri a ISU Mehedinţi a devenit operaţională la începutul acestui an, iar în această perioadă a desfăşurat trei misiuni în judeţul Mehedinţi şi o misiune în afara graniţelor judeţului Mehedinţi, la solicitarea şi în sprijinul colegilor din judeţul Dolj.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite