Amenzi uriaşe date de ITM angajatorilor prinşi cu nereguli

Amenzi uriaşe date de ITM angajatorilor prinşi cu nereguli

S-au aplicat amenzi de peste 67.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi a desfăşurat în luna octombrie a.c. un număr de 122 acţiuni de control, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 67.600 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost depistate 16 de persoane pentru care angajatorul nu a respectat termenele de înregistrare în aplicaţia REVISAL, în cazul începerii activităţii şi respectiv încetării contractelor individuale de muncă.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost verificaţi 66 de angajatori şi s-au constatat 22 încălcări ale actelor normative din domeniu, pentru care s-au aplicat 16 sancţiuni din care 6 amenzi în valoare de 38.600 lei.
În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă  au fost efectuate 57 de acţiuni de control, ocazie cu care s-au constatat 36 deficienţe pentru care s-au aplicat 36 sancţiuni dintre care 4 amenzi în valoare totală de 29.000 lei.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 7 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

citeste totul despre: