Alegeri prezidenţiale 2014. Primarul Severinului nu regretă că a trecut la UNPR înainte de alegeri

Alegeri prezidenţiale 2014. Primarul Severinului nu regretă că a trecut la UNPR înainte de alegeri

Constantin Gherghe FOTO Corina Macavei

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, spune că nu regretă sub nicio formă faptul că a trecut la UNPR cu puţin înainte de alegerile prezidenţiale 2014.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constantin Gherghe, ca marea majoritate a primarilor din judeţul Mehedinţi, a trecut în barca puterii o dată cu ordonanţa „traseiştilor”, care a permis migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul.

Practic, după ce s-a tras linie, ACL Mehedinţi a mai rămas cu patru primari, la Strehaia, Devesel, Tâmna şi Izvorul Bîrzii.

Acum când mulţi dintre primarii care s-au grăbit să se înscrie la PSD ori UNPR regretă pasul făcut, edilul şef al Severinului declară că nu are niciun regret în acest sens. 

„Nu regret acest pas, UNPR este un partid de echilibru, cu oameni adevăraţi, cu oameni de cuvânt, care urmăresc interesul naţional, UNPR este un factor de echilibru.

De la început mi s-a părut o luptă echilibrată şi în orice competiţie ambii candidaţi au şanse de câştig, eu îl felicit pe învingător şi acum împreună cu guvernarea să punem umărul la bunul mers al acestei ţări”, ne-a declarat primarul Constantin Gherghe.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin a intrat în luna octombrie a.c. în partidul lui Oprea la mai puţin de şase luni de la înscrierea sa (n.r. – 22 mai a.c.) în Fundaţia Mişcarea Populară.

Primarul Constantin Gherghe, avocat de profesie, a fost membru al PSD Mehedinţi, iar în 2008 a părăsit rândurile PSD-ului şi a candidat pentru funcţia de primar al Severinului din partea Partidului Democrat Liberal Mehedinţi. În 2012, Gherghe a obţinut al doilea mandat de primar al Severinului, tot din partea PDL-ului, dar imediat după alegeri nu s-a sfiit să iasă la braţul preşedintelui PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, şi să-şi declare public ataşamentul faţă de PSD.

Primarii au avut un rol covârşitor în obţinerea unui procent foarte bun pentru PSD în Mehedinţi, de 63,26, în nicio localitate din judeţ ACL nereuşind să obţină un scor peste PSD.

Cât priveşte o posibilă încercare de întoarcere a unor primari la partidele pe care le-au părăsit, vicepreşedintele PNL şi, totodată, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Mehedinţi, este extrem de ferm declarând răspicat că „aş vrea să dau un semnal foarte clar pentru cei care au plecat din PNL şi aici vreau să vă spun că am şi acceptul colegului meu Marius Bălu (n.r. preşedintele PDL Mehedinţi), cine a plecat, plecat rămâne, deci nu vom mai primi în PNL oameni care au plecat şi care au tras în acest moment ca să ne dea afară, să rupă PNL şi să scoată pe Ponta preşedinte”.

Citeşte şi:

Primarul Severinului a trecut la UNPR, după ce în luna mai s-a înscris în Fundaţia Mişcarea Populară

Alegeri prezidenţiale 2014. Preşedinte PNL Mehedinţi: „Nu vom mai primi în PNL oameni care au plecat şi care au tras în acest moment să scoată pe Ponta preşedinte”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: