Alegeri locale 2016. Cine este Marius Screciu, cel care a câştigat fotoliul de primar la Drobeta Turnu Severin

Alegeri locale 2016. Cine este Marius Screciu, cel care a câştigat fotoliul de primar la Drobeta Turnu Severin

Marius Screciu în ziua alegerilor FOTO Alexandra Georgescu

La alegerile locale 2016, Primăria Drobeta Turnu Severin a fost câştigată de Marius Screciu, preşedintele Organizaţiei PSD Turnu Severin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marius Screciu (47 de ani), absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, provine din mediul de afaceri, unde activează din anul 1999. A fost acţionarul principal al Centrului Comercial Decebal din Turnu Severin, dar în urmă cu 15 ani, când a intrat în politică, spune că a cedat acţiunile unei rude.

Soţia sa, Genţiana Screciu, este administratorul firmei ANA-ITNEG, sala de sport din incinta magazinului Decebal. La această firmă, Marius Screciu,  este manager.  În declaraţia de avere postată pe site-ul Primăriei Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu spune că deţine din anul 1997 un apartament în Slatina şi o casă în municipiul Drobeta Turnu Severin amplasată pe un teren de 1400 mp. Marius Screciu conduce o maşină de teren Audi Q7, cumpărată pe firmă.

La alegerile locale 2016, Marius Screciu câştigă Primăria Drobeta Turnu Severin, dar mandatul său este pus sub semnul incertitudinii fiindcă în data de 26 mai Agenţia Naţională pentru Integritate a declarat că acesta se află în conflict de interese administrativ.

În anul 2013, pe când era viceprimar la Primăria Drobeta Turnu Severin, pesedistul Marius Screciu a încheiat un contract de închiriere între Primărie – ca locator şi filiala PSD Turnu Severin, condusă de el ca preşedinte.

„În perioada exercitãrii mandatului de viceprimar, a participat la deliberarea şi adoptarea unei Hotãrâri a Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, din data de 31 mai 2013, în baza cãreia, a fost încheiat la data de 14 octombrie 2013 un contract de închiriere între Primãria municipiului Drobeta Turnu Severin - în calitate de locator (unitate administrativ - teritorialã în cadrul cãreia SCRECIU MARIUS-VASILE deţine funcţia de viceprimar), şi filiala judeţeanã (jud. Mehedinţi) a unui partid politic, în calitate de locatar, spaţiul fiind atribuit în folosinţã pentru desfãşurarea activitãţii specifice a organizaţiei municipale Drobeta Turnu Severin a partidului politic în cadrul cãruia Screciu Marius-Vasile deţine funcţia de preşedinte”, se arată în decizia ANI.

Marius Screciu a avut drept de contestaţie la această decizie, însă în cazul în care ea va rămâne definitivă îşi va pierde mandatul de primar şi este foarte posibil ca la toamnă să fie reluate alegerile pentru Primăria Drobeta Turnu Severin.


 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: