Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu, rămân în arest

Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu, rămân în arest

Adrian Duicu FOTO Corina Macavei

Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, şi Ştefan Ponea fostul şef IPJ Mehedinţi, au rămas în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia magistraţilor de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este una definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Constantin Popescu, preşedintele Partidului Social Democrat filiala Orşova, va rămâne şi el în arest, după ce recursul formulat de avocaţii celor trei inculpaţi a fost respinsă de judecătorii de la ICCJ.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combaterea infractiunilor de coruptie efectueaza urmarirea penala fata de urmatoarele persoane:

Duicu Ioan Adrian, presedintele Consiliului judetean Mehedinti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu  doua infractiuni de folosirea influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Ponea Constantin Ştefan, inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta si cumparare de influenta.

Popescu Constantin, om de afaceri si presedintele organizatiei municipale Orsova a Partidului Social Democrat, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosirea influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite

Citeşte şi:

Judecătorul Norel Popescu, membru CSM, cercetat disciplinar după ce i-ar fi dat sfaturi baronului de Mehedinţi Adrian Duicu

Duicu i-ar fi promis lui Ponea că soţia sa va fi promovată la Parchetul General. Ministrul Justiţiei: „Teoretic putea fi unul dintre candidaţi“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: