Administrator de firmă din Strehaia cercetat pentru rambursare ilegală de TVA a două milioane de lei

Administrator de firmă din Strehaia cercetat pentru rambursare ilegală de TVA a două milioane de lei

Bărbatul este cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Administratorul  unei societăţi comerciale din oraşul Strehaia care a prejudiciat bugetul statului cu două milioane de lei este cercetat de Serviciul de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Gheorghe, aministratorul unei firme din Strehaia, este acuzat de faptul că ar fi înregistrat în evidenţele contabile achiziţii fictive de mărfuri şi servicii efectuate în perioada 2008 - 2013.

“Suma respectivă reprezintă TVA-ul dedus ilegal. Cel în cauză a mai stabilit cu rea-credinţă valoarea impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, obţinând, fără drept, sume de bani cu titlu de rambursări, restituiri ori compensări”, a precizat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Mihai Gheorghe a mai efectuat nejustificat mai multe operaţiuni de ridicare a unor sume de bani din casă şi bancă utilizate pentru plăţi fictive către diferite societăţi comerciale, acestea fiind folosite în interes personal.

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Descinderi ale inspectorilor fiscali la Strehaia. Firmele romilor datorează bugetului de stat 30 de milioane de lei


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: