Accident în lanţ pe DN 6 la Faţa Cremenii din cauza poleiului

Accident în lanţ pe DN 6 la Faţa Cremenii din cauza poleiului

Autotrenurile derapate pe marginea drumului FOTO Corina Macavei

Un accident fără precedent pe şoselele din Mehedinţi s-a petrecut în această dimineaţă pe DN6, în localitatea Faţa Cremenii, în care au fost implicate simultan nouă autovehicule, şapte dintre acestea fiind destinate transportului de marfă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 4,00 dimineaţa. Un autotren încărcat cu bovine a încercat să evite impactul cu un vehicul staţionat pe marginea drumului, dar a derapat şi s-a răsturnat pe marginea drumului. A urmat apoi un accident în lanţ, din care a rezultat rănirea uşoară a trei persoane, care au fost transportate la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Mehedinţi şi avarierea autovehiculelor implicate în eveniment. Conducătorii auto spun că toate acestea s-au petrecut din cauza drumarilor, care nu au acţionat pentru îndepărtarea poleiului de pe carosabil.

“Nu s-a acţionat cu absolut nimic. Plătim taxe, rovignete şi nu se acţionează la timp. Ei aruncă pe Dumnezeu cu mila”, spunea un conducător auto revoltat.

“Nu au dat cu sare cu nimic, am venit în pantă circa 400 de metri şi m-am oprit aici. Toată partea din faţă a vehicului este distrusă. Bani pe taxe luaţi degeaba, ştiu să ne ia banii, dar să-şi facă datoria nu”

spunea un alt conducător auto, al cărui autotren era încărcat cu sucuri şi venea de la Timişoara spre Craiova.

Autotrenul încărcat cu bovine a suferit pagube importante. Din cele 65 de bovine care erau transportate în acest vehicul, 10 au murit strivite. Animalele care au scăpat nevătămate au fost cu greu recuperate de pe câmp de reprezentanţii firmei elene păgubite.

În urma accidentului rutier circulaţia pe acest sector de drum a fost deviată în localităţile Drobeta Turnu Severin şi Strehaia pe DN 67 şi DN 67 A. Poliţiştii Serviciului Rutier, Poliţiei oraşului Strehaia şi Biroului Rutier Drobeta Turnu Severin au acţionat la faţa locului pentru asigurarea fluenţei pe DN 67 şi DN 67 A.

Imediat după producerea evenimentului, la faţa locului s-au deplasat prefectul judeţului Mehedinţi, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, echipe speciale care efectuează cercetarea locului faptei şi efective de jandarmi, fiind luate  măsuri de siguranţă pentru a preveni săvârşirea de furturi din vehiculele implicate în accident.

Şeful Poliţiei Rutiere Mehedinţi, comisarul Gabriel Lică, spune că vinovat de producerea accidentului este Secţia Drobeta Turnu Severin a Drumurilor Naţionale, care nu au acţionat pentru îndepărtarea poleiului.

“Accidentul a avut drept cauză poleiul existent pe partea carosabilă care s-a format în urma precipitaţiilor sub formă de ploaie apărute în jurul orei 04.00 şi a temperaturii scăzute. Deşi judeţul Mehedinţi se afla sub avertizare cod galben de polei pentru această noapte, administratorul drumului, în speţă Secţia de Drumuri Naţionale Drobeta Turnu Severin nu a acţionat pentru prevenirea apariţiei poleiului,  motiv pentru care operatorul de drum a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei”, a declarat comisarul Gabriel Lică.

Conform avertizării emise de către ANM, în această dimineaţă, în intervalul orar 04.00-09.00, judeţul Mehedinţi s-a aflat sub incidenţa codului galben de polei.

În jurul orei 8,00 au început manevrele de degajare a drumului de vehiculele răsturnate, dar cel mai probabil acţiunea se va încheia în jurul prânzului, dat fiind numărul mare de vehicule implicate în accident.

 

Bovine moarte în urma accidentului

Imagini din aceeasi galerie
  • Bovine moarte în urma accidentului
  • Bovinele care au scăpat tefere din accident
  • Poliţia cercetează la faţa locului
  • O femeie însărcinată din Strehaia a ocolit pe jos zona unde s-a produs accidentul pentru a ajunge la ambulanţa sosită de la Turnu Severin 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: