A renunţat la jobul într-o multinaţională, s-a mutat în Germania şi are un blog culinar de succes. „Am realizat că pot să gândesc singură pentru mine“

A renunţat la jobul într-o multinaţională, s-a mutat în Germania şi are un blog culinar de succes. „Am realizat că pot să gândesc singură pentru mine“

Bloggerul Cris Roată

Cristina Roată, o tânără din Orşova stabilită de mai mulţi ani în Germania, este omul din spatele „Cook it fit“, un blog care promovează un stil de viaţă sănătos, echilibrat, venind în ajutor atât cu reţete culinare, cât şi cu sfaturi legate de ingredientele recomandate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cris, aşa cum îi spun prietenii, este originară din Orşova, frumosul oraş de pe malul românesc al Dunării. Trăieşte de câţiva ani în Germania, la Düsseldorf, unde lucrează  ca Freelancer Web Designer şi se ocupă de blogul “Cook it fit”.

În urmă cu cinci ani lăsa în urmă România, un job bine plătit într-o multinaţională din Bucureşti, unde lucra la departamentul de marketing. Nu regretă o clipă această decizie, dimpotrivă consideră că a fost o schimbare în bine în viaţa sa. Cris avea atunci 30 de ani şi îşi dorea cu ardoare să ajungă la  un echilibru, la armonie psihică, fizică şi emoţională.

“Am decis să părăsesc ţara pentru că am simţit la momentul respectiv că România îmi oferea prea puţin ca şi tânăr, ba chiar "mă forţa" să mă înregimentez într-un sistem în care să muncesc fără să gândesc prea mult pentru a nu deranja superiorii, fără să visez, fără să îmi doresc nimic măreţ de la viaţa mea, în timp ce eu îmi doream să pot pune pasiune în munca mea”

spune Cris.

După numai câteva luni de la plecarea sa din ţară, a realizat că viaţa reprezintă mai mult decât un job într-o multinaţională şi lupta pentru supravieţuire.

“Am realizat în primul rând că pot să gândesc singură pentru mine, că de fapt îmi doresc aşa multe de la viaţă şi mai ales că pot şi vreau să dăruiesc mai departe din experienţele mele şi nu în ultimul rând că trebuie să am grijă de sănătatea mea, fără de care nu voi putea face nimic din toate acestea”, mai spune Cris.
În primii ani a făcut un periplu în ţările Europei de sud şi vest.

În Grecia a realizat prima oară că "să mănânci sănătos" nu înseamnă deloc bani mulţi sau timp mult petrecut în bucătărie. “Tot in Grecia am mai înţeles că, fără să conştientizez, de fapt nu puneam preţ pe sănătatea mea deloc, probabil bazându-mă pe faptul că sunt încă tânără şi organismul trebuie <<să se descurce cu ce are>>”, zice orşoveanca.

Întorcând-se în ţară doar pentru câteva luni, a ştiut clar că unul dintre lucrurile pe care vrea să le facă este să înveţe cât mai multe despre nutriţie şi sănătate şi că vrea să se dezvolte în această direcţie. Prin urmare în cele câteva luni petrecute în România, în 2011, s-a înscris la cursul de Fitness şi Nutriţie din cadrul Federaţiei Române de Culturism şi Fitness din Bucureşti, curs care i-a marcat existenţa.

Mama i-a insuflat dragostea pentru sport

Dragostea pentru sport şi importanţa practicării acestuia i-a fost insuflată de mic copil de mama sa, fost sportiv de performanţă. Apoi, de-a lungul timpului, a avut şansa să cunoască foarte mulţi oameni deosebiţi, care au ajutat-o să–şi descopere pasiunile şi să-şi împlinească visele. Unul dintre aceştia este Călin Novăcescu, instructor de fitness din Bucureşti şi el orşovean.

“Este primul om care m-a învăţat că <<echilibru înseamnă mai mult decât o alimentaţie corectă şi două antrenamente pe săptămână>>. Este cel care m-a învăţat că dacă vreau să am o minte sănătoasă într-un corp sanatos, trebuie să îmi schimb stilul de viaţă şi, mai mult decât atât, să-l adopt cu toată fiinţa mea şi cu devotament. Cu toate că la momentul respectiv nu s-au lipit de mine toate sfaturile lui, acum sunt sigură că au avut un impact uriaş în etapele ulterioare ale vieţii mele. Pe vremea respectivă aveam doar 20 şi ceva de ani şi eram încă în căutari de a-mi defini personalitatea şi de a descoperi ce îmi place cu adevărat să fac”, povesteşte bloggeriţa.

Cum s-a născut ideea Cook it fit

După colaborarea cu un site unde scria articole despre sănătate şi fitness, Cris a luat decizia de a-şi deschide propriul său blog. Având cunoştinţe de web design şi marketing, i-a fost uşor să se avânte în lumea bloggerilor. Aşadar, Cook it fit a luat naştere din dorinţa sa puternică de a trasmite informaţii simple, utile şi la îndemână tuturor celor din jur şi mai ales acelora care au nevoie de armonie între o alimentaţie echilibrată şi sport.

“Cook it fit” este un blog care promovează un stil de viaţă sănătos, echilibrat, venind în ajutor atât cu reţete culinare, cât şi cu sfaturi legate de ingredientele recomandate.  Aduce în fiecare zi o reţetă simplu de pregătit, savuroasă şi sănătoasă, alături de sfaturi despre sănătate şi sport.

“Reţetele culinare au la bază un principiu foarte simplu, deşi poate pentru mulţi este încă un concept nou, şi anume: chiar dacă sunt sănătoase reţetele propuse de cook it fit sunt extraordinar de gustoase, simple şi rapid de gătit. Astfel, majoritatea reţetelor îţi răpesc maximum 15 minute pentru preparare”, precizează bloggeriţa.

Ce înseamnă o alimentaţie echilibrată?

“Vreau să fiu foarte bine înţeleasă, că eu nu sunt susţinătoarea niciunui trend, ci cred că alimentaţia noastră zilnică trebuie să fie diversificată şi să conţină fructe, legume, seminţe crude şi nuci, uleiuri presate la rece/extravirgine, proteine de calitate, lactate proaspete, locale, de sezon si din surse cât mai <<curate>>. Nu este niciun concept nou, nici o mare filozofie, este pur şi simplu ceea ce mâncau bunicii şi străbunicii noştri”, spune Cris.

Citeşte şi:

Legumele şi fructele care previn cancerul. Top zece alimente care nu trebuie să lipsească din meniu


 

Cris Roată este şi instructor de fitness

Imagini din aceeasi galerie
  • Cris Roată este şi instructor de fitness
  • Cris Roată este originară din Orşova-Mehedinţi 
  • În bucătărie 
  • Cris Roată 
  • Cris Roată 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările