A înflorit magnolia la Turnu Severin

A înflorit magnolia la Turnu Severin

Magnolia înflorită pe bulevardul Carol din Turnu Severin FOTO Corina Macavei

Pe bulevardul Carol din Drobeta Turnu Severin în această perioadă poate fi admirată magnolia, care a înflorit de câteva zile. Sunt câţiva severineni care au în faţa caselor au acest arbore minunat, dar şi Direcţia de Taxe Locale ori Palatul Copiilor se pot mândri cu o asemenea frumuseţe în curtea lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Mateescu, un pensionar, care locuieşte într-o cochetă vilă de pe bulevardul Carol, spune că turiştii se opresc în dreptul casei sale ca să admire magnolia înflorită.

A înflorit magnolia la Turnu Severin şi reprezintă un veritabil spectacol pentru privirile trecătorilor datorită proprietarilor de case din Drobeta Turnu Severin, care au ales să cultive acest arbore asiatic, ce impresionează turiştii.

“Cei care trec pe aici, se opresc, filmează, mă întreabă, chiar alaltăieri au oprit nişte unguri la poarta mea, le-am tăiat câteva crenguţe şi mi-au mulţumit până la Dumnezeu”, spune Gheorghe Mateescu,

Pe langă faptul că are nişte flori foarte frumoase, magnolia este şi o plantă foarte interesantă. De exemplu, ea a apărut înainte ca pe Pământ să existe albine, iar florile ei sunt specializate pentru polenizarea făcută de gândaci.

“Magnolia este originară din alte zone ale lumii. Ea creşte în mod spontan în America Centrală, Asia însă în România a fost cultivată pentru prima dată pe la sfârşitul secolului XIX, în parcurile şi grădinile din ţară. De atunci ea a fost foate bine adaptată, în special, în zonele cu un climat blând, aşa cum este în Drobeta Turnu Severin”, spune biologul Sorina Matacă din cadrul Muzeului Regiunii Porţile de Fier.

Chiar dacă magnolia se află pe Pământ de 95 de milioane de ani, aceasta a fost descoperită de europeni abia în 1703 şi a fost botezată dupa Pierre Magnol, un botanist francez.

Noi vă recomandăm ca în aceste zile să faceţi o plimbare pe bulevardul Carol  şi nu o să regretaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: