A fost aprobat Ghidul Aplicantului pentru propuneri de proiecte în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia

A fost aprobat Ghidul Aplicantului pentru propuneri de proiecte în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia

Activităţile au avut loc la Buziaş

Ghidul Aplicantului pentru cel de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia a fost aprobat joi, 16 noiembrie, în cadrul celei de-a patra reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Interreg IPA de la Buziaş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia continuă finanţarea proiectelor de cooperare transfrontalieră în zona de graniţă româno-sârbă pentru perioada de programare 2014-2020, prin intermediul Instrumentului de Asistenţă pentru Preaderare (IPA II), cu sprijinul Uniunii Europene şi al guvernelor celor două state. 

În urma primului apel pentru propuneri de proiecte,  lansat pe 15 septembrie 2015, au fost contractate proiecte în valoare de 46,4 milioane de Euro.

Fondurile europene nerambursabile alocate pentru cel de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia sunt în valoare de 20.276.320 euro. În perioada 2014-2020, vor putea fi finanţate proiecte pe 4 axe prioritare, în domeniile: promovarea ocupării forţei de muncă şi serviciilor pentru o creştere favorabilă incluziunii, protecţia mediului şi managementului riscurilor mobilitate şi accesibilitate sustenabile, atractivitate pentru turism sustenabil.

Aria eligibilă a Programului este constituită din judeţele Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi (din România) şi districtele Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski, Podunavski (din Republica Serbia).

România îndeplineşte rolul de Autoritate de Management (prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurile Europene), Autoritatea Naţională fiind stabilită în cadrul Ministerului Integrării Europene din Serbia, iar Secretariatul Comun este organizat la Timişoara, în cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara, fiind sprijinit de Antena SC stabilită la Vršac, Republica Serbia. Auditul la nivelul Programului este realizat de către Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi din România, iar atribuţiile de certificare sunt îndeplinite de către Autoritatea de Management.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: