Şofer de ambulanţă amendat cu 870 de lei de poliţie după ce a lovit un porc mistreţ în timp ce se grăbea spre un caz

Şofer de ambulanţă amendat cu 870 de lei de poliţie după ce a lovit un porc mistreţ în timp ce se grăbea spre un caz

Ambulanţierul Alin Nărămzoiu FOTO Alexandra Georgescu

Un ambulanţier din Mehedinţi a fost amendat cu 870 de lei de un poliţist, pentru că, în timp ce se deplasa în viteză către un pacient din Gârla Mare, a lovit un porc mistreţ care i-a ieşit în cale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Păţania s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, 17 septembrie. Fusese solicitată o ambulanţă la un pacient cu epistaxis din Gârla Mare, aşa că la faţa locului a fost trimisă ambulanţa cea mai apropiată de caz, cea de la Cujmir.

Ambulanţierul Alinuş Nărămzoiu împreună cu asistenta medicală au plecat în grabă spre pacient, în jurul orei 0,40, numai că la nici zece minute de la plecare, între Vrata şi Gârla Mare, le-a sărit în faţă un porc mistreţ.

„Între Vrata şi Gârla Mare mi-a sărit un porc mistreţ în faţă, în doi metri, am frânat, dar nu am putut să-l evit, mi-a spart bara, mi-a spart radiatorul. Lângă mine a oprit şi o maşină a poliţiei de frontieră şi m-au întrebat ce s-a întâmplat. Am sunat la 112, a venit o domnişoară poliţistă, a sunat la rândul ei şi a venit un alt poliţist, am înţeles că este şeful de post de la Gârla Mare”, spune ambulanţierul.

Aproape cinci ore de anchetă

Între timp a fost anunţată conducerea Ambulanţei despre accident, pentru că la pacientul de la Gârla Mare trebuia trimisă o altă ambulanţă, cea implicată în accident fiind grav avariată. Nici prin cap nu i-a trecut şoferului de pe Ambulanţă că avea să dea declaraţii împreună cu colega sa timp de aproape cinci ore.

“Noi între timp luasem legătura cu domnul director tehnic al Ambulanţei, ne-a spus să găsim o maşină să mergem la Cujmir să luăm altă ambulanţă care este în staţie să ne deplasăm la caz. Domnul poliţist a spus că dacă părăsim locul accidentului ne face dosar penal pentru braconaj. I-am dat să vorbească cu domnul director tehnic, i-a vorbit foarte urât, a dat telefonul la o parte, nu a vrut să vorbească”, povesteşte Alinuş Nărămzoiu.

Omul mai spune că poliţistul i-a solicitat insistent să se deplaseze la sediul Poliţiei din Vânju Mare pentru a fi testat cu etilotestul, dar în final au mers la Staţia de Ambulanţă din Cujmir pentru continuarea cercetărilor care s-au finalizat undeva în jurul orei 5,30 şi unde a şi fost testat.

“În final, m-a amendat, a zis că de ce nu am evitat porcul, că nu am ştiut să adaptez viteza la condiţiile de drum. Păi, domnule, dacă eram în misiune mă duceam la Gârla Mare să salvez o viaţă de om, eu mă uitam prin boscheţi, în stânga, în dreapta, în afara localităţii, cu 40-50 la oră ca să evit un porc?”, mai spune Alin Nărămzoiu.

Ambulanţierul a fost amendat cu 870 de lei şi 6 puncte penalizare pentru neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. Porcul mistreţ a fost ridicat de la faţa locului de reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Mehedinţi.

O altă ambulanţă trimisă la pacient

La pacientul de la Gârla Mare a fost trimisă o ambulanţă de la Drobeta Turnu Severin, adică de la o distanţă de circa 70 de kilometri de caz.

Marţi dimineaţă, ambulanţierul a venit la Drobeta Turnu Severin să plătească amenda, dar este hotărât să conteste în instanţă procesul-verbal, având sprijinul conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.

Omul spune că a fost nevoit să se împrumute de bani pentru a achita această amendă fiindcă la fel ca orice părinte care are copii la facultate a avut cheltuieli în aceste zile cu fiica sa, studentă la Facultatea de Medicină din Timişoara: „Ieri dimineaţă fata mea a plecat la facultate şi am fost nevoit să mă împrumut de bani. Fata mea a zis că o să-i scrie domnului inspector şef al IPJ Mehedinţi ce face subalternul său, că nu a avut bani să plece la facultate”.

Ce spune poliţia

Cu privire la acest caz, IPJ Mehedinţi menţionează sec într-un comunicat de presă că “la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi se efectuează verificări interne cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: