Şeful Poliţiei din Mehedinţi şi preşedintele CJ Mehedinţi, reţinuţi pentru 24 de ore

Şeful Poliţiei din Mehedinţi şi preşedintele CJ Mehedinţi, reţinuţi pentru 24 de ore

Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi

Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Ştefan Ponea, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Duicu şi Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova au fost reţinuţi pentru 24 de ore, după un maraton de audieri la DNA Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joi dimineaţa, înainte de ora 7, Adrian Duicu a fost dus în arestul Capitalei, în timp ce Ştefan Ponea a fost dus cu cinci ore înainte. Ambii urmează să fie duşi în faţa magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit avocatului Marian Valon, secretarul judeţului Ladislau Mednyanszky, managerul Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă şi directorului postului de televiziune TELE 2, Adrian Bidilici, au fost audiaţi şi lăsaţi în libertate.

Procurorii DNA au descoperit la Mehedinţi o adevărată caracatiţă în care sunt implicaţi funcţionari ai statului, rudele lor, oameni de afaceri şi angajaţi ai băncilor, scopul reţelei fiind să obţină ilegal bani publici.

Una dintre metode era obţinerea banilor de la Casa de Asigurări de Sănătate. Asfel, firma familiei şefului Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu deconta zilnic sute de RMN-uri şi încasa bani cash de la Casa de Asigurări de Sănătate Mehedinţi. Procurorii au informaţii că, în realitate, examenele RMN nu erau făcute niciodată.

Anchetatorii au descins miercuri la zeci de instituţii din judeţ, printre care, Primăria  Drobeta Turnu Severin, Primăria Orşova, Coniliul Judeţean Mehedinţi, Casa de Asigurări şi la Spitalul Judeţean. Implicaţi în dosar sunt şi părinţii preşedintelui CJ Mehedinţi şi ai şefului Poliţiei.

Potrivit unor surse judiciare, şeful poliţiei a luat mită un teren, pe care l-a trecut pe numele tatălui său. În schimb, îi proteja pe funcţionarii corupţi.

O altă acuzaţie gravă are legătură cu dezvăluirea de informaţii confidenţiale. Surse din rândul anchetatorilor au arătat că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, ar fi primit note informative pe care le folosea ca să santajeze politicieni şi oameni de afaceri prin televiziunea familiei sale, în care ajungeau şi şpăgi disimulate de la firmele favorizate.

Citeşte şi:

Caracatiţa baronului de Mehedinţi, lovită de DNA. Adrian Duicu, reţinut pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă

Şefi ai Poliţiei şi ai Consiliului Judeţean Mehedinţi, anchetaţi de DNA pentru fapte de corupţie. Procurorii fac percheziţii şi în Dolj

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: