În pieţe au apărut comercianţii de petarde şi artificii

În pieţe au apărut comercianţii de petarde şi artificii

Petarde confiscate FOTO IPJ Mehedinţi

Deşi comercializarea produselor pirotehnice în pieţe este interzisă, comerţul ilegal înfloreşte în preajma sărbătorilor de iarnă. Vândute în plină stradă, acestea pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa celor care le cumpără.

Ştiri pe aceeaşi temă

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, ies la rampă şi vânzătorii de pirotehnice. Deşi până la Anul Nou au mai rămas trei săptămâni, în zona centrală din Drobeta Turnu Severin se pot achiziţiona aceste produse comercializate ilicit.

Poliţiştii Biroului de Ordine Publică al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat la acest sfârşit de săptămână un bărbat de 37 ani, din Turnu Severin, care avea asupra sa un număr de 120 de petarde. Bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explosive.

Cercetările continuă urmând ca la definitivarea acestora să se propună soluţia corespunzătoare. Oamenii legii au  depistat, de asemenea, în zona Pieţei Agroalimentare din Schela Cladovei de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, un bărbat de 26 ani, din municipiu, care deţinea asupra sa un număr de 1.700 materiale pirotehnice (petarde).

 

citeste totul despre: