80 de severineni, absolvenţi ai Şcolii Postliceale Sanitare"Gheorghe Ţiteica" profesează ca asistenţi medicali în străinătate

80 de severineni, absolvenţi ai Şcolii Postliceale Sanitare

Ion Nănuţi, directorul şcolii are grijă ca absolvenţii să lucreze legal în străinătate

Şcoala postliceală „Gheorghe Ţiţeica ” caută locuri de muncă în străinătate pentru absolvenţii de profil medical. Sunt necesare 4600 de ore de studiu şO practică dar şi cunoaşterea limbii italiene

Ştiri pe aceeaşi temă

Meseria de asistent medical generalist are din ce în ce mai mare căutare în rândul severinenilor care vor să plece în străinătate. Aproximativ 80 de tinere care au absolvit cursurile Şcolii postliceale „Gheorghe Ţiţeica”  au luat drumul străinătăţii. 6

2 de persoane lucrează de trei ani de zile, în Italia, în căminele de bătrâni şi spitale. Contractele se realizează pentru o perioadă de trei ani de zile cu un salariu de de debutant de 1425 de euro.

Pot fi plasaţi toţi absolvenţii de învăţământ sanitar, speclializat în meseria de asistent medical generalist, de orice vârstă şi indiferent de anul absolvirii cu condiţia principală să aibă în planul de învăţământ 4600 de ore de teorie şi practică în domeniul medical.

„Conducerea şcolii s-a preocupat  şi de plasarea absolvenţilorla locurile de muncă, stabilind  relaţii cu o firmă din Italia pentru plasarea asistenţilor medicali.

Pentru aceasta am luat măsura  de a realiza cursuri opţionale de limba italiana, având în vedere faptul că este esenţial cunoaşterea limbii italiene pe lângă condiţiile de studii”,a declart Ion  Nănuţi, directorul şcolii.

Cursul opţional de limba italiană este gratuit pentru absolvenţii şcolii ,iar cei care vin din afara unităţii de învăţământ trebuie să plătească 200 de lei pentru cele 72 de ore de instruire.

Absolvenţii care vor să muncească în Italia ca asistenţi medicali plătesc o taxă de 350 de euro, în rate, după plasare la locul de muncă şi încheierea contractului de muncă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările