4563 de petarde, alcool, cafea şi ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petarde confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni
Petarde confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

În urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului cu produse accizabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al  Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au confiscat 4563 materiale pirotehnice, 102 de litri de alcool şi 10 kg de cafea de la domiciliul administratorului unei societăţi comerciale  din localitatea Salcia pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă.

Acţiunea operativă s-a desfăşurat în baza analizei de risc desfăşurate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni şi a mandatului de percheziţie domiciliară emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare.

În urma unor acţiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al  Poliţiei de Frontieră Mehedinti  au obţinut date şi informaţii despre existenţa pe raza localităţii Salcia, la domiciliul administratorului unei societăţi comerciale a unor bunuri şi produse accizabile  fără ca acesta sa posede documente de provenienţă a mărfurilor.

„În după amiaza zilei de 5 februaria a.c.,  între orele 14.45 –18.00, în baza mandatului de percheziţie emis  de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vânju Mare  poliţiştii de frontieră severineni împreună cu lucrători vamali  ai Directiei Regionale Vamale Craiova au descins la domiciliul şi la sediul societaţii comerciale  aparţinând lui N. Ion,  în vârstă de 50  de ani, acesta fiind suspectat că se ocupă cu traficul de produse accizabile si materiale pirotehnice, comecializându-le chiar în cadrul societăţii comerciale”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi. 

La percheziţia efectuată la domiciliul administratorului societăţi comerciale şi  la sediul societăţii  comerciale  din localitatea Salcia, poliţiştii de frontieră şi lucratorii vamali  au descoperit ascunse în diferite locuri  4563 materiale  pirotehnice, 102 litri  de produse alcoolice (vin şi bere), 10 kg de cafea şi 600 de ţigarete, pentru care acesta nu poseda documente de provenienţă. Produsele accizabile  în valoare totală  de  6000 de lei  au fost ridicate în vederea confiscării iar lucrătorii vamali au aplicat societăţii comerciale o sancţiune contravenţională în valoare de 20000 de lei.
          

Politiştii de frontieră  efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii  infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limitele legal admise  şi  de  nerespectare  a regimului materialelor explozive.
          

Cantitatea de 4563 de petarde a fost confiscată va fi  predată poliţiştilor din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase aparţinând I.P.J. Mehedinţi.
           

Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea fapte este închisoarea între 2 şi 7 ani.
          

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite