38 cazuri suspecte de gripă în Mehedinţi

38 cazuri suspecte de gripă în Mehedinţi

FOTO Arhivă

În judeţul Mehedinţi, au fost înregistrate 1.396 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii, în săptămâna 28.01.2019-03.02.2019, potrivit  Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cele 1.396 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii,  17 au necesitat spitalizare. De asemenea, s-au înregistrat 425 cazuri de pneumopatii acute, din care 62 de persoane au fost internate..  

Au fost înregistrate 38 cazuri suspecte de gripă (diagnosticate pe baza semnelor clinice) din care 15 au necesitat internare. 

“De la bolnavii internaţi în spital suspecţi pe baza semnelor clinice, s-au recoltat probe biologice de la 3 cazuri, rezultatul testărilor pentru gripă fiind pozitiv pentru 2 probe. O altă probă biologică s-a recoltat la INBI Matei Balş Bucureşti de la 1 caz provenit din judeţul Mehedinti, acesta fiind pozitiv cu virusul gripal. Nu au fost raportate decese prin gripă”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Mehedinţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: