3.000 de yoghini iau cu asalt Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine doreşte să petreacă un sejur la Băile Herculane în următoarele zile va găsi cu greu o cameră liberă. Toate locurile în unităţile de cazare au fost rezervate de yoghini, care în fiecare primăvară vin în această staţiune pentru a-şi încărca bateriile.

Tabăra spirituală yoghină de vacanţă de la Herculane se va desfăşura în acest an între 30 aprilie şi 11 mai. Tema acestei tabere va fi, la fel ca şi anul trecut, “Taina dezvăluită a ipostazelor dumnezeieşti şi a atributelor divine”. Programul va cuprinde zilnic câte două meditaţii de exemplificare a unor stări elevate de conştiinţă, plus alte activităţi spirituale, printre care: meditaţii cu diferite ipostaze dumnezeieşti, iniţieri inedite, conferinţe speciale, spirale, spectacole, concerte şi concursuri, după cum se arată pe site-ul oficial al Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut.

“Prima încasare serioasă pentru prestatorii de turism”

An de an, yoghinii lui Gregorian Bivolaru vin la Băile Herculane pentru tabăra spirituală, în cadrul căreia au loc celebrele spirale yoghine Yin şi Yang pe platoul Coronini. De marţi sunt aşteptaţi să sosească în staţiune peste 3.000 de yoghini, care vor rămâne aici până pe data de 11 mai. „Este un eveniment foarte important, staţiunea va avea un grad de ocupare de peste sută la sută pentru că membrii MISA şi-au făcut prieteni în Băile Herculane şi sunt foarte mulţi care vor merge şi spre case private. Practic este prima încasare mai serioasă pentru prestatorii de turism din Băile Herculane şi vreau să spun că este momentul de începere a sezonului în staţiunea Băile Herculane. Am pregătit tot ceea ce trebuie pentru grupul MISA, le oferim la aceleaşi tarife şi în aceleaşi condiţii toată zonele publice de care ei au nevoie, le dăm tot concursul şi ne bucurăm că revin la Băile Herculane”, spune Nicuşor Vasilescu, primarul staţiunii Băile Herculane.

Preparate vegetariene

Yoghinii sunt clienţi buni şi liniştiţi, astfel că sunt aşteptaţi de localnici şi proprietarii unităţilor de cazare cu braţele deschise. „Începând de mâine, vor sosi yoghinii pentru tabăra care are loc în fiecare an la Herculane. Pensiunile sunt pline, ne-am pregătit pentru venirea lor, îi aşteptăm cu meniuri vegetariene ca în fiecare an, pentru că este prima gură de oxigen după o iarnă grea” spune Vetuţa Orza, proprietarul pensiunii „Select” din Băile Herculane. În bucătăria acestei pensiuni se pun la punct ultimele reţete pentru preparate vegetariene, din care nu vor lipsi ciorbe de tot felul, spanac, salată verde, corăbioare din vinete ori dovlecei sau musaca de cartofi la cuptor. Special pentru yoghini se deschide mâine un hotel, care în fiecare an găzduieşte „comandamentul” taberei de yoghini.  „Aşteptăm marţi să sosească grupul. Am contractat pentru ambele hoteluri aproximativ 700 de locuri, îi aşteptăm cu drag, suntem pregătiţi şi bucuroşi de oaspeţi”, spune Florentina Doandeş, recepţioner.

Mierea şi siropurile, apreciate de yoghini

Şi localnicii îi aşteaptă pe yoghini cu nerăbdare, întrucât vânzările le merg binişor când aceştia sunt prezenţi în staţiune. „Sperăm să vindem produsele noastre, lactate, miere de albine, sirop natural de cătină, verdeaţă din grădină, care nu sunt stropite cu nimic, crescute numai cu bălegar de grajd”, spune o localnică de la Cornereva. „Când vin yoghinii, vânzările merg mai bine, abia îi aşteptăm. Toată iarna n-au mers vânzările deloc. Am hibernat cum s-ar zice, am trăit din ce am adunat vara. Vindem miere de salcâm, miere de mană, polen, miere de floare de câmp, siropuri. Toate produsele sunt naturale şi foarte căutate de yoghini”, spune un comerciant de produse din miere din Băile Herculane.

Bivolaru, condamnat pentru act sexual cu un minor

Gregorian Bivolaru, liderul MISA, a fost condamnat în 2013 de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare, pentru act sexual cu un minor în formă continuată. Guru Bivolaru a fugit din România în 2005, deşi pe numele lui exista interdicţie de părăsire a ţării. El a fost reţinut la Malmo, în Suedia. Chiar dacă România a cerut extrădarea lui, acesta nu a mai revenit în ţară. Liderul MISA a obţinut în Suedia statutul de azilant politic, astfel că el nu poate fi reţinut şi trimis în România. Din 23 mai 2013, instanţa l-a citat şi pe noul său nume, Magnus Aurolsson.

Citeşte şi:

FOTO Aici nu-i SarMISAgetusa: spirala yoghinilor, gonită de pe soarele dacilor

Peste 5000 de yoghini au format o spirală uriaşă la Băile Herculane


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite