268 de incendii stinse de pompieri în 2018 în Mehedinţi

268 de incendii stinse de pompieri în 2018 în Mehedinţi

FOTO ISU Drobeta

Pompierii din cadrul subunităţilor de intervenţie ale ISU Mehedinţi au acţionat în anul 2018 pentru stingerea a 268 de incendii, faţă de 375 în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai mare pondere a incendiilor o reprezintă cele izbucnite la proprietăţile particulare ale cetăţenilor (locuinţe, anexe, terenuri şi proprietăţi private).

Incendiile manifestate la gospodăriile populaţiei au avut loc la clădiri de locuit şi anexe în 228 de situaţii, la mijloace de transport individuale în 35 de situaţii şi 26 la terenuri din apropierea gospodăriilor. Pe timpul intervenţiilor la incendii au fost salvate 22 de persoane, (18 adulţi şi 4 copii), 78 de animale şi 40 de păsări, precum şi importante bunuri materiale. 

Cu toate eforturile depuse,  s-au înregistrat, pe timpul intervenţiilor, 5 persoane decedate şi 6 rănite. Cele mai multe incendii au fost determinate de flacără (124), efect termic (44), jar sau scântei (44), scurtcircuit electric ( 39).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: