17 cazuri suspecte de gripă în ultima săptămână în Mehedinţi

17 cazuri suspecte de gripă în ultima săptămână în Mehedinţi

Cazuri noi de gripă

Aproape 1.000 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare au fost înregistrate în ultima săptămână în judeţul Mehedinţi. Din acestea 25 au necesitat spitalizare.


Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi anunţă că în săptămâna 4 – 10 februarie a.c. s-au înregistrat 980 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, din care 25 au necesitat spitalizare. De asemenea, s-au înregistrat 357 cazuri de pneumopatii acute, din care 65 au fost internate.

Sunt şi 17 cazuri suspecte de gripă (diagnosticate pe baza semnelor clinice) din care 11 au necesitat internare.  De la bolnavii internaţi în spital, s-au recoltat probe biologice de la 2 cazuri, ambele fiind pozitive pentru virus gripal tip AH1.

În judeţul Mehedinţi au fost vaccinate  26.270 de persoane, din care 1.034 sunt  cadre medicale şi personal auxiliar  din spitale şi din unităţi sanitare ambulatorii şi 25.236 sunt  persoane cu afecţiuni cronice.

În data de 07.02.2019 s-a primit încă o tranşă de vaccin antigripal (280 doze),vaccin care a fost repartizat medicilor de familie şi personalului medical din  Spitalul Judetean de Urgenţă Turnu Severin, cât şi Spitalul Municipal Orşova.

Până în prezent, nu au fost raportate reacţii adverse postvaccinale la vaccinul gripal.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: