12 cazuri de rujeolă în Mehedinţi de la începutul anului

12 cazuri de rujeolă în Mehedinţi de la începutul anului

FOTO Arhivă

În judeţul Mehedinţi de la începutul anului 2019 au fost înregistrate 12 cazuri de rujeolă, izolate, anunţă Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 12 cazuri au fost înregistrate la Drobeta Turnu Severin – 4 cazuri, Ilovăţ – 4 cazuri, sat Dudaşu  Cerneţiului–1 caz, Şimian – 1 caz, sat Plopi, comuna Tmna – 1 caz, sat Copăcioasa,  comuna Floreşti – 1 caz.

Rujeola este o infecţie virală extrem de contagioasă cauzată de virusul rujeolic, un virus din familia paramixovirusuri. Acest grup de virusuri cauzează în general afecţiuni respiratorii. Rujeola se transmite pe cale aeriană, atunci când o persoană infectată tuşeşte sau strănută, dar şi indirect prin intermediul obiectelor infectate.

Virusul se răspândeşte cel mai adesea în perioada de incubaţie a bolii, atunci când pacientul nu ştie că este bolnav şi nu prezintă niciun simptom. Bolnavul este contagios cu 4 zile înainte ca erupţia cutanată tipică să apară şi încă patru zile după aceea.

Simptomatologia se dezvoltă de obicei în 8-12 zile de la expunerea la virus. Cu toate acestea, perioada de incubaţie (perioada de timp scursă între momentul infectării şi momentul apariţiei primelor simptome) se poate întinde pe un interval cuprins între 7 şi 18 zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: